Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 15. 6. 2020.

| Društvo

Bogavac: Ne vidim izbor na izborima, ne mogu da promene ništa

Autor:J. A.Izvor:Fonet

Na predstojećim izborima prvi put u svom životu rediteljka Minja Bogavac neće glasati, jer kaže da ne vidi bilo kakav izbor. Napominje i da izbori u nametnutom trenutku ne mogu da promene ništa, sem da doprinesu lošijoj epidemiološkoj slici.

U intervjuu FoNetu dramaturškinja, spisateljica i rediteljka Minja Bogavac, koja je i upravnica Šabačkog pozorišta, navela je da u sadašnjim političkim okolnostima neće glasati na republičkim izborima, ali da bi u Šapcu, da je stanovnica tog grada, na lokalnim izborima glasala za aktuelnog gradonačelnika.

Njen izbor bi mogle da budu i neke druge lokalne inicijative i grupe građana, koje se zaista trude da zadrže "političku ekskluzivnost koju Šabac ima".

U Šapcu je atmosfera zaista malo drugačija nego u ostatku Srbije. Čini mi se da je to neko ostrvo, neka temporalna autonomna zona slobode od koje i ostatak Srbije ima koristi - rekla je Bogavac novinarki Danici Vučenić.

Kaže i da ne vidi neki preterani interes vlasti da se izbori po svaku cenu održe sada i naplate sada, uverena da je i opoziciji koja učestvuje "jasno na kakvim se izborima takmiči".

Ni u opoziciji koja bojkotuje izbore ne vidi alternativu, smatrajući da smo svi deo jednog istog konteksta koji je u suštini naš mejnstrim.

Ukoliko ne donosimo stvarne promene u sistemu i načinu mišljenja, manje-više je svejedno ko će biti na vlasti - smatra Bogavac.

Bogavac smatra da sva autokratska društva, posle nekog vremena, počinju da liče na svog vladara, a da mi ličimo "na svog" po tome što "lažemo, dramimo i ne govorimo istinu".

Povodom fotografije sina predsednika Srbije u društvu jednog od vođa navijača Partizana, koju je objavio KRIK, a koji se dovodi u vezu Kavačkim klanom, ona je upozorila da bi trebalo ozbiljno shvatiti Vučićeve reči da će se "svom snagom boriti i pobediti njihove laži".

Sudeći prema dosadašnjem iskustvu, kada predsednik Vučić tako nešto najavi, obično govori istinu i bori se svom snagom i svim raspoloživim sredstvima koja bi se verovatno u nekom srećnijem društvu smatrala vrlo nečasnim - zaključila je Bogavac.

Politički rečnik, koji više liči na uličarski, Bogavac vidi kao kaljugu u koju se pretvorila javna reč i javni život, sa potpunim odsustvom odgovornosti za ono što se kaže.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Saki

    13:12 // 15. 6. 2020.

    BOJKOT. Ali ne samo bojkot izbora. Posle izbora (a bilo bi dobro i sada pre izbora) bojkot lažnih funkcionera, institucija (koje ne rade za nas gradjane) pa da vidimo ko je zbog koga vlast i ko za koga treba da radi. Da li treba da rade gradjani za vlast ili vlast za gradjane. I zašto svi gradjani nisu jednaki pred zakonom? I dokle više da nas lažu? Čak se i ne trude da sakriju svoje laži.

  • Gaga

    09:38 // 15. 6. 2020.

    Samo bojkot!

  • Čudesni dribling

    08:51 // 15. 6. 2020.

    Tako je. BOJKOT!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: