Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 17. 4. 2011.

| Društvo

Bojnik: 600.000 zbog ujeda pasa-lutalica

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

BOJNIK – Zbog ujeda pasa-lutalica, po izvršnim sudskim rešenjima Osnovnog suda u Leskovcu sa računa lokalne samouprave poslednjih desetak dana skinuto je 600.000 dinara, saznali smo u lokalnoj samoupravi Bojnika.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović ističe da su psi-lutalice postali „noćna mora“ ove nerazvijene opštine i pitanje njihovog uklanjanja sa gradskih ulica biće uskoro rešen.

- Moram reći i to da sam u jednom sudskom sporu i ja, kao predsednik opštine učestvovao i video da tu postoje razne priče o kojima ne bih sada govorio, ali sam pozvao direktora Doma zdravlja u Bojniku uz preporuku da lekari, ako budu izdavali uberenja ne konstatuju u uverenju da je do povrede došlo zbog ujeda pasa-lutalica kad i
oni nisu sami videli da li se i kada to desilo – ističe Nenadović.

Nenadović dodaje da je takođe upozorio direktora Doma zdravlja da u narednim
slučajevima ujeda pasa-lutalica bude obaveštena komunalna inspekcija koja će izaći na lice mesta i zapisnčki konstatovati eventualnu povredu i da li je ona nastala ujedom pasa-lutalica ili se zna njen vlasnik.

Lokalna samouprava Bojnika potpisala je, inače, ugovor sa ZOO higijenskom službom iz Ćuprije koja je započela uklanjanja i odvoženje pasa lutalica iz grada.

- Zaključili smo da posetimo domaćinstva svih građana koji su tužili opštinu zbog ujeda pasa-lutalica i ako imaju neizmirene obaveze prema lokalnoj samoupravi uslediće utuženja – kaže Nenadović.

Inače, u ovoj opštini, što je praksa i u drugim sredinama juga Srbije, od prošle godine počelo je poravnanje sa građanima koje su ujeli psi-lutalice i u desetak slučajeva svakom je iz opštinske kase isplaćeno po 30.000 dinara.

Po ugovoru sa ZOO službom iz Paraćina, lokalna samouprava će iz budžeta za svakog uvhaćenog psa-lutalice platiti 2.800 dinara, ali u Bojniku smatraju da je neuporedivo bolje nego da se vode dugi i skupi sudski sporovi.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: