Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 29. 3. 2021.

| Društvo

Bolje stanje u Crnoj Travi - stiže se do svih sela, prohodni i putevi u Medveđi i Vlasotincu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
vojska
Bolje stanje u Crnoj Travi - stiže se do svih sela, prohodni i svi putevi u Medveđi i Vlasotincu

Nakon velikih problema zbog snega i brojnih zavejanih crnotravskih sela do kojih se nije moglo doći, sada je situacija znatno bolja i prema rečima predsednika Opštine Crna Trava Slavoljuba Blagojevića do svih meštana može se stići i mnogi putevi su očišćeni, a već sutra će svi biti prohodni. Lepše vreme je pomoglo, pa su prohodni i svi putevi u opštinama Medveđa i Vlasotince.

Sneg je u petak na teritoriji opštine Crna Trava prestao da pada, kada je i inženjerska ekipa 4. brigade Kopnene vojkse sa mehanizacijom uspela da se probije kroz snežne nanose i stigne do najugroženijih porodica, a tokom vikenda skoro svi putevi u ovoj opštini su očišćeni.

Situacija je mnogo bolja, uspeli smo uz pomoć Vojske Srbije i JP putevi Srbije da očistimo veći deo puteva. Snega i dalje ima na nekim mestima i do jednog metra, ali se sada mnogo lakše živi. Do sutra će svi putni pravci biti prohodni, pa ćemo sutra najverovatnije i ukinuti vanrednu situaciju. Usled lepog vremena i sneg je polako krenuo da se topi, tako da je sada situacija mnogo mirnija- rekao je Blagojević.

Podsetimo vanredna situacija u opštini Crna Trava proglašena je 24. marta zbog obilnih padavina, ali i nemogućnosti da se dođe do pojedinih domaćinstava među kojima je bilo i onih sa decom.

Situacija koja nije bila toliko ozbiljna kao u Crnoj Travi smiruje se i u brdskim selima opština Vlasotince i Medveđa. Selo Donja Lopušnja je dugo bilo bez struje, ali kako su nam rekli iz vlasotinačke opštine, situacija je i tamo sada stabilna.

Uspeli smo za vikend da očistimo i one mahlaske puteve kakvih je mnogo. Što se Donje Lopušnje tiče, snabdevanje električnom energijom je uspešno uspostavljeno koliko mi imamo informacije jer je to u nadležnosti EPS-a. Za sada nema meštana koji se javljaju da imaju problem sa strujom tako da je nadamo se sve u redu- kažu iz opštine Vlasotince.

I u Medveđi je konačno mirno, potvrdio je predsednik Opštine Nebijša Arsić i dodao da je 90% putnih pravaca očišćeno, ali i da većih problema sa strujom u ovom delu Jablaničkog okruga nema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boxer

    19:53 // 29. 3. 2021.

    Sredite puteve do mahala !!!!

  • Des - pot

    14:24 // 29. 3. 2021.

    Izjava "do svih meštana se može stići,mnogi su putevi očišćeni a do sutra će biti svi prohodni"!! Kako se može stići do svih ako putevi nisu prohodni?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: