Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 29. 10. 2015.

| Društvo

Bolji uslovi za policajce u Preševu

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Bolji-uslovi-za-policajce-u-Preševu.jpg
Za policajce obezbeđena i 3 montažna objekta; foto: MUP

Nakon što je iz Sindikata policije stigao apel da se policajcima koji rade sa izbeglicama u Preševu obezbede bolji uslovi za smeštaj, Ministarstvo je saopštilo je da su obezbeđena 3 montažna objekta.

U njima će policajci koji se nalaze na vanrednim policijskim zadacima, kako je naglasila Jana Ljubičić, državni sekretar MUP-a, imati sve neophodne uslove za nesmetan rad.

Pored toga, kako je naglasila Ljubičićeva, resorni ministar je u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja, obezbedio da se policajci koji su angažovani na teritoriji opštine Preševo za vikend usele u kompletno renoviranu i opremljenu zgradu koja se nalazi u okviru Prihvatnog centra u Preševu.

Ipak, kako je prethodno naveo Sindikat policije, pored problema sa smeštajem koji će na ovaj način biti rešen, ogromna većina policijskih službenika iz Vranja nema obezbeđena ni najosnovnija sredstva za rad i zaštitu. 2 Na Fejsbuk stranici Sindikat prikazao loše uslove policajaca; foto: printscreen FB strana "Sindikat srpske policije"

Nemaju čak ni higijenske rukavice, ni maske za lice, ni obrok, ni vodu za piće. Takva situacija predstavlja ogroman zdravstveni rizik po policijske službenike, ali i njihove porodice, a samim tim i na širu populaciju stanovništva na jugu Srbije. Došli smo u situaciju da se policijski službenici sami snalaze za pojedina zaštitna sredstva tako što izdvajaju novac od sopstvenih ionako umanjenih primanja ili tako što deo zaštitne opreme dobijaju od volontera angažovanih na prihvatu izbeglica – kažu iz Sindikata.

Fotografije smeštaja policajaca, pre nego što je Ministarstvo reagovalo, a koje je Sindikat objavio na svojoj Fejsbuk stranici, izazvale su brojne osude i komentare.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: