Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 4. 3. 2024.

| Društvo

Bolnica i Dom zdravlja u Prokuplju ponovo se spajaju u jednu ustanovu

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
bolnica
Ponovo se spajaju Bolnica i Dom zdravlja u Zdravstveni centar; Foto: Lj. M.

Odlukom Ministarstva zdravlja još od 1. novembra prošle godine, koja je tek nakon 4 meseca ozvaničena objavom u Službenom glasniku, razrešavaju se dužnosti direktori prokupačke Bolnice i Doma zdravlja, a imenuje se doktorka Jelena Nikolić za vršioca dužnosti direktora novog Zdravstvenog centra u osnivanju, koji će u narednom periodu spojiti te dve ustanove u jednu.

Tako će nakon 13 godina kako su te ustanove razdvojene i samostalno funkcionišu, ponovo početi proces spajanja.

Doneta su rešenja o razrešenju Verice Bojčić, direktorke Doma zdravlja i Snježane Arsić, direktorke Opšte bolnice, a imenovanjem Jelene Nikolić za vršioca dužnosti započeo je proces konstituisanja organa Zdravstvenog centra. Ovo je samo prvi korak u osnivanju Zdravstvenog centra u Prokuplju, jer ima tu mnogo papirološkog posla i još mnogo stvari da se uradi - potvrđuju iz rukovodstva.

Dve ustanove su već bile zajedno do 2011. godine, kada je odlučeno da se posebno formira Dom zdravlja, a posebno Opšta bolnica.

Inače, posle skoro tri godine otkako je Ministarstvo zdravlja najavilo da će neke opštine i gradovi na jugu imati zdravstvene centre - konačno je počelo spajanje opštih bolnica i domova zdravlja, a pored Prokuplja, privremena uprava već je formirana u Aleksincu.

Još 2019. godine je Zakon o zdravstvenoj zaštiti predvideo da, umesto Doma zdravlja i Opšte bolnice, u jednom gradu postoji Zdravstveni centar, a potom je početkom 2021. godine Vlada odlučila da takve jedinstvene ustanove na jugu, pored Prokuplja, dobiju Aleksinac, Pirot, Leskovac, Vranje i Surdulica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kozmetika

    10:19 // 7. 3. 2024.

    Ako ovo ne resi problem u toplickom zdravstvu , nista neće

  • Гага

    22:46 // 4. 3. 2024.

    ...а,запослене здр. раднике ,око су"носиоци посла",оставили без плата и егзистенције...таква је то била власт..."од зла оца и,још горе мајке...

  • Гага

    14:02 // 4. 3. 2024.

    ...за"ухлебљење"својих "партијских послушника",како неби ништа радили,а примали"лепе паре"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: