Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 12. 11. 2015.

Bolnica plaća milionsku odštetu porodici žene preminule zbog greške lekara

Opsta-bolnica-Leskovac.jpg Bolnica će u dogovoru sa porodicom preminule platiti odštetu u 5 rata; foto: arhiva JV

Nakon 7 godina suđenja, advokat Jovan Mitrović iz vlasotinačkog sela Skrapež dokazao je da mu je supruga preminula zbog greške lekara, zbog čega će Opšta bolnica u Leskovcu porodici morati da isplati odštetu od 1,67 miliona dinara.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • nemanja

    14:18 // 12. 11. 2015.

    Drago mi je sto je porodica bar nesto dobila, ali sve to mi placamo, tako da nista tu sistematski nije reseno.

  • nislija

    14:26 // 12. 11. 2015.

    Ako se utvrdi krivica bilo kog lekara, pored placanja troskova suda i nematerijalnih steta ili sta se vec god bude presudilo, obavezno im uvesti i zatvorsku kaznu, tj. teretiti ih za ubistvo iz nehata i u skladu sa tim da odgovaraju. Sve dok vi budete utvrdjivali krivice i naplacivali novcane kazne nista se nece promeniti.

  • Krivi Stojko

    14:56 // 12. 11. 2015.

    Velika pobeda "malo"coveka protiv svojevolje i bahatosti lekara,nazalost gubitak je nenadoknadiv ali OVA VELIKA PRESUDA ce nadam se postati prekretnica u daljem lecenju i ponasanju lekara u Leskovcu

  • dunja

    15:46 // 12. 11. 2015.

    Sve to,ako malo dublje zakopamo polazi od samog fakulteta,silnih desetki preko veze i "pametnih" maminih i tatinih doktora koji ne znaju ni kako knjiga izgleda Sve njih unapred ceka posao na klinici koji,evo iz ovog primera,vidimo kako rade... Svi oni koji znaju nesto i voljni da nauce su vec otisli preko granice tako da nije ni cudo sto propadamo polako al sigurno...tuga

  • Pera ložač

    16:59 // 12. 11. 2015.

    Jaka odšteta, 14.000€...

  • cerka

    17:08 // 12. 11. 2015.

    Slicno se desilo mom ocu, decembra 2009 je posle deset dana bolničkog lecenja vraćen kući uz obrazloženje da će se izleciti lekovima,imao je cir na zeludcu,da bi decembra 2010 u teškom stanju operisan od karcinoma i preminuo je peti dan posle operacije jer mu je pukao sav i nastalo unutrašnje krvarenje. I prvi i drugi put ga je vodio isti doktor koji je tvrdio da karcinom postoji bar tri godine

  • Marko

    17:46 // 12. 11. 2015.

    Nije presuda naštetila ugledu bolnice, već javašluk, nerad i nekompetentost. A za to ste vi krivi, gospodine direktore i ostala gospodo lekari. Umesto da dovojite žito od kukolja vi štitite neradnike i neznalice zaposlene preko veze. U dvadesetom veku ne umete da razlikujete upalu slepog creva od dijabetesa!

  • Mile vs tranzicija

    18:23 // 12. 11. 2015.

    A kakva je tek situacija na ginekologiji!!! Kada ce tamo neko od nadrilekarcica da odgovara ili bude uhapsen???

  • Leka

    11:25 // 13. 11. 2015.

    Dokle god partijski, vezno i po srodstvu zaposljavaju nestrucne lekare, bolnica treba svakako da snosi troskove njihovih propusta, a doticnim lekarima treba oduzeti licence za rad.

  • stanisavljević

    01:41 // 14. 11. 2015.

    u mnogim slučajevima doktori reaguju površno, i neblagovremeno....pitam se da li bi tako reagovali da je neko njihov blizak bio u ulozi pacijenta...ovo pričam jer sam i sam bio svedok raznoraznih grešaka doktora

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: