Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:17, 3. 4. 2011.

| Društvo

Bolnica u Leskovcu izgubila spor

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Opšta bolnica u Leskovcu

LESKOVAC – Zbog eksproprijacije zemljišta 1959. godine, koje je uzeto za gradnju Opšte bolnice u Leskovcu, posle pola veka sporenja, ova zdravstvena ustanova primorana je da plati 2,6 miliona dinara.

Ta suma, po odluci Apelacionog suda već je prebačena na račun sedamdesetogodišnjeg Leskovčanina Slobodana Popovića, čiji je baka Darka Hadži Jovančić bila vlasnica oduzete imovine, ali novac ne želi da podiže iz banke, jer je Opšta bolnica najavila, vanredni pravni lek, podnošenje “zahteva za zaštitu zakonitosti”.

U Opštoj bolnici u Leskovcu iznenađeni su odlukom Apelacionog suda u Leskovcu, uz ocenu da nekadašnji Zdravstveni centar “Moša Pijade”, sada Opšta bolnica, nisu sklapala ugovre sa vlasnicima eksproprisanog zemljišta već je to radio Opštinski fond za stambenu izgradnju Leskovca, koji je trebalo da plati potraživanja, a da li je to i učenjeno u Opštij bolnici nisu sigurni, jer ne poseduju dokumentaciju.

Narodni odbor opštine Leskovac je, inače, daleke 1959. godine doneo odluku o eksproprijaciji 9,8 ari građevinskog zemljišta čiji je vlasnik bila Darka Hadži Jovančić, baka Slobodana Popovića, pravnog naslednika pomenute imovine.

Trebalo je u vreme eksproprijacije zemljišta Zdravstveni centar, odnosno Opšta bolnica da uplati Fondu za stambenu izgradnju sva potraživanja, a da Fond u narednih pedeset godina izmiri obaveze prema vlasniku parcele.

Prema nalazu suda, izmirena je samo prva rata i prema sudskoj odluci. osnovni dugi izosui 890.000 dinara, a ostalo su kamate i sudski troškovi.

Opšta bolnica u Leskovca zauzima prostor od 2,92 hektara, a u toj ustanovi sada nemaju podatke od koga je i kada je obavljena kupovina zemlja za gradnju ustanove. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: