Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 24. 3. 2021.

| Društvo

Zbog velikog broja novozaraženih, leskovačka Opšta bolnica otvara još jedno kovid odeljenje

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Posle Niša i Vranja i u Leskovcu sve veći broj zaraženih; Foto: M. M.

Zbog naglog porasta novozaraženih i pogoršane situacije, i Odeljenje urologije leskovačke Opšte bolnice prelazi u kovid-sistem, rekao je za Južne vesti direktor Nebojša Dimitrijević. Na kućno lečenje otpuštaju se lakši pacijenti, jer, kako kaže, u Nišu i Kruševcu više nema mesta, pa postelje moraju biti spremne za sve koji imaju težu kliničku sliku.

Direktor nije mogao da kaže tačan broj trenutnih pacijenata na lečenju, jer se, dodaje, situacija menja iz sata u sat i stanje se znatno pogršalo.

Preko 40 pacijenata smo primili juče i danas, što je bio signal da moramo da spremimo dodatne krevete. Danas smo ceo dan naporno radili da sve bude spremno. Neke pacijente smo i otpustili koji nisu u teškom stanju, jer u Nišu i Kruševcu više nema mesta pa smo morali da reagujemo brzo - rekao je Dimitrijević.

Sa dodatnim odeljenjem mesta će biti za preko 200 pacijenata, a direktor smatra da će dodatni kapiceti omogućiti miran vikend, odnosno da će mesta u leskovačkoj bolnici biti za sve koji imaju ozbiljniju kliničku sliku.

Do ponedelljka bi ovi kapaciteti trebalo da budu dovoljni. Tada ćemo videti šta i kako dalje, nadam se da ćemo uspeti do tada da otpustimo još neke pacijente sa lakšom kliničkom slikom i oslobodimo krevete. Imamo dovoljno boca sa kiseonikom i propratnom medicinskom opremom. Opet smo u velikom problemu, ali nije da to nismo očekivali, jer je bilo pitanje trenutka kada će i Leskovac imati veliki broj zaraženih - kazao je Dimitrijević.

Podsetimo, u Jablaničkom okrugu danas je skoro polovina testiranih bila pozitivna na virus korona, najviše novoobolelih je baš iz Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: