Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 21. 4. 2024.

| Društvo

Bomba napustila Niš

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
bomba ode
Transportovana; Foto: MUP

Avio-bomba MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja, napustila je Niš, potvrđeno je Južnim vestima iz policije. Građanima dozvoljen povratak u naselje.

Bomba je jutros neutralisana, a zatim je transportovana iz Niša, nakon što je evakuisano stanovništvo iz dela naselja "Stevan Sinđelić".

Iz policije su precizirali da je evakuisano 1.300 ljudi, od toga 1.280 samostalno, dok je 20 smešteno u prostorije koje je obezbedio grad Niš, a 17 je zatražilo lekarsku pomoć koja im je omogućena. bomba policija Akcija od jutros; Foto: MUP

Neutralizaciju bombe izveli su pripadnici Odeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata SVS i reč je o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja - saopštili su iz MUP-a.

V. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić je dodao da je u ovoj akciji koja je počela jutros u 8:10 časova učestvovalo oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

Avio-bomba je uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova napustila teritoriju grada Niša - saopštio je Čaušić.

Istakao je da je reč o jednoj od najvećih bombi koja je pronađena na teritoriji Republike Srbije, a nakon neutralizacije, bomba je pod pratnjom premeštena na bezbednu lokaciju van grada Niša, gde će biti uništena. Nije saopštena ta lokacija, a nezvanično reč je o kamenolomu.

Evakuisani građani se vraćaju kućama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissu Nis

    23:07 // 21. 4. 2024.

    Bravo za Naissus i njihovog bageristu i vozaca kamiona. Hrqbrost i pozrtvovanost za svoj grad i gradjane

  • Torpedo

    19:47 // 21. 4. 2024.

    Da nije bilo, prof. Dr. Nenada Stankovica, tesko da bi sve bilo uspesno! Veliki mag, za sve ga majka rodila i blago tasti koja ga ima za zeta!

  • Komsija

    18:44 // 21. 4. 2024.

    @ Sone V: "odlazi cirkus za sve je bolje tako, mnogi su predstavu shvatili do sad, novog pajaca ce masa naci lako, jer drugi cirkus ce doci u nas grad...."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: