Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 25. 2. 2016.

| Društvo

Bora Čorba pesmom Nišlije poziva da recikliraju

Autor:A. S, P. B.Izvor:Južne vesti
Riblja Corba - Reciklaza

''Glasaj za reciklazu!'' CISTO DA SE ZNA

Posted by Bata Vuckovic on Wednesday, February 24, 2016

Riblja Čorba - Glasaj za reciklažu

Poznati roker Bora Đorđević sa svojom grupom “Riblja čorba” snimio je pesmu posvećenu recikliranju u kojoj pominje i nišku “Medianu” i ukazuje na značaj reciklaže.

“Sanjao sam da budem primljen za stalno u naše niško komunalno” jedan je od stihova Čorbine pesme.

Direktor niškog komunalnog “Mediana” Bratislav Vučković, kaže da je posle pokretanja Reciklažnog centra i podele besplatnih kanti Nišlijama neophodno bilo animirati ljude da zaista recikliraju.

To su već svojom “Azbukom reciklaže” uradili Timošenko Milosavljević i Aca Blatnik, a Bora Čorba je bio logičan izbor za ovu temu s obzirom na to da se u njegovim pesmama stalno pominju čistači, čistoća i đubre. Ko će biti bolji za prezentaciju higijene, čistoće i reciklaže od Bore Čorbe? - kaže Vučković.

Čorba u pesmi i spotu koji je prati pokazuje i kako se reciklira i kako se recikliranje pretvara u novac. Takođe, kaže da je Poglavlje 27 pregovora sa Evropskom unijom posvećeno reciklaži, a kroz ritmove pesme “Ko to kaže, ko to laže” naglašava da se reciklažom bavi niška “Mediana”.

Vučković kaže da je preduzeće koje on vodi jedino u Srbiji podelilo 18.000 besplatnih reciklažnih kanti građanima dve opštine, a da je u planu nabavka novih za stanovnike preostale 3 opštine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • minja

    06:15 // 26. 2. 2016.

    MNOGO ĆE JOŠ,VODE NISAVOM PROTEĆI,DOK LJUDI SHVATE I NAUČE ŠTA TREBA DA RADE!dJubre i odpad su na sve strane,prvo to neće niko da pokupi,a kamo li da reciklira

  • marko

    19:16 // 25. 2. 2016.

    Gospodine Bratislave Vučkoviću,ja zelim da recikliram,ali kad postevite automatske kontejnere koji ce za svaku plasticnu flasu izbacii po pola evra,kao u svakoj uredjenoj zemlji.a do tada cu polkanjati ljudima koji se u nasem gradu bave reciklazom kao jedinim izvorom zarade za zivot.Nemam nameru da poklonim gradu jedan dinar.Gradu u kom se nezna ko pije ko placa.

    • nislija

      12:42 // 26. 2. 2016.

      Takav sistem je sistem kaucije, gde se uz kupljeni sok, pivo, vodu placa i dodatnih 0,50centi koje se vracaju kupcu vracanjem ambalaze. kada je u pitanju sam otpad cena sakupljanja, baliranja i transporta je uvek veca od cene sakupljenog otpada, a usteda se ogleda u ocuvanju prostora gradske deponije i iskoriscenju zemljista u druge svrhe

  • www

    12:22 // 25. 2. 2016.

    nije loša akcija, očistimo grad od djubreta, raznoraznog

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: