Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 13. 5. 2013.

Borba za gimnazijska odeljenja

Protest.JPG Protest radnika u gimnazijama ispred Školske uprave

Nezadovoljni odlukom Ministarstva prosvete da se u tri niške gimnazije ukine po jedno odeljenje, direktori i profesori svih niških i aleksinačke gimnazije organizovali su protest ispred Školske uprave u Nišu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • profesori strajkuku

    17:18 // 13. 5. 2013.

    Kako "brinu" za svoje učenike grčevito držeći svoja radna mesta.

  • maja

    19:12 // 13. 5. 2013.

    Borba za NORMU,za preraspodelu casova i nista drugo...cinjenica je da nema dece,prihvatimo tu realnost,ako se smanje odeljenja,u strucnim skolama protestvovace oni i tako u krug...

  • penzionerka

    19:12 // 13. 5. 2013.

    U godinama sam ali bih sigurno izašla na protest da je taj skup bio malo izreklamiran. Sramota je da jug Srbije sa manjim učeščem gimnazijalaca u ukupnom broju đaka nego što je to u ostatku Srbije izgubi 100 mesta godišnje tj. 1000 mesta za 10 godina.To znači bar 900 fakultetski obrazovanih ljudi manje, to znači i snižavanje privrednog ,kulturnog i svakog drugog napretka juga Srbije koji i tako mnogo zaostaje za centralnom Srbijom. Da li to znači da je povećanje fakultetski obrazovanih namenjeno samo Srbiji severno od Jagodine dok je Jug predviđen za nekvalifikovanu radnu snagu. Deco ,bunite se, zovite nas,pridružićemo vam se.

  • Dusan

    22:38 // 13. 5. 2013.

    Zasto je juzni kraj diskriminisan?
    Cim se pomene beograd oni se pozivaju na nezavisnos? Kuda ova drzava ide..

  • Fantom

    23:49 // 13. 5. 2013.

    Pa kad ste izabrali učitelja Žitomira da Vam vodi ministarstvo dobro je i da ostalo niste izgubili. "žaretu" ne trbaju niški gimnazijalci jer ne upisuju njegov megatrend.
    Čudim se samo da se nije oglasio NIŠKI UNIVERZITET koji će naravno biti pogođen ovakvom politikom stručne ekipe Niške uprave. Ili su i tamo neke poltrončine prodale buduće studente raznim drugim "megatrendovima".

  • Drakce

    14:25 // 14. 5. 2013.

    Niko da izadje i javno kaze mucnu i bolnu istinu - da ova nacija galopirajuci nestaje...

  • nisliski mohikanac

    11:21 // 18. 5. 2013.

    Razlika u procentu gimnazijalaca ovde i severnije potiče od toga što ovde veliki procenat romske populacije čini osnovce koji po pravilu ne upisuju gimnazije.
    U mnogim opštinama se broj romske i ostale dece skoro izjednacio,a to što gimnazijski kao i ostali profesori od svojih uskih i plitkih interesa ne vide dalje od Kalče to je posebno pitanje.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: