Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 13. 9. 2019.

| Društvo

Borci u Nišu ubuduće imaju prednost kod lekara

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
pregled
Imaće prednost kada odu na pregled; ilustracija; foto: Klinički centar Niš

Ratni veterani iz Niša i članovi njihovih porodica ubuduće će imati prednost kada budu išli kod lekara i to u Domu zdravlja, Kliničkom centru, Institutu za javno zdravlje i na Klinici za stomatologiju, a potrebno je da se prijave i dobiju svoje kartice koje će im omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu.

Sporazum sa svim zdravstvenim ustanovama u Nišu danas je potpisao gradonačelnik Darko Bulatović, a trebalo bi da ubuduće bude kvalitetnija zdravstvena i socijalna zaštita boraca i učesnika ratova 1999. i njihovih porodica.

Većnica za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić pojašnjava da to znači da će niški borci koji se prijave preko Centra za socijalni rad ubuduće imati prednost kada dođu kod lekara.

U odnosu na druge pacijente, a da to nisu pacijenti sa te liste prioriteta kao što su trudnice, imaće prednost, jer su sada i borci u grupi lica za prioritetno zbrinjavanje. Dobiće identifikacionu karticu, gde će biti upisan lični broj osiguranika. Mogu da se jave svi borci, bez obzira na to da li su u nekom udruženju ili ne. Udruženja su inicirala ove zahteve i mi smo na to odgovorili i mislim da je ovo humani gest i da im pokažemo da su važni članovi društva i mi smatramo da treba da imaju prioritet - priča većnica.

Podsetimo, osim prednosti za lečenje, borci rata u Nišu od nedavno imaju i popuste za komunalije. Ipak, oni i dalje čekaju svoje ratne dnevnice, a žalili su se i na probleme tokom izrade socijalnih karata.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    09:13 // 15. 9. 2019.

    Imaju prednost kod lekara,to je bitno, a sto ne rade TRI od cetri uredjaja za zracnu terepaiju u klinickom centru to niko ne spominje, i niko ne zna da kaze kada ce biti popravljeni a pacjenti od malignih oboljenja kojima treba lecenje neka cekaju po cetri ,pet meseci ako se i za to vreme poprave, treba o takvim problemima da se pise.

  • Ouzo

    19:35 // 14. 9. 2019.

    Lambrozo, i u medicinu se mesas! A,vecnica je tek sou,da ne verujes kakvi sve sede u vecnici !

  • Срђан Веселиновић

    08:31 // 14. 9. 2019.

    А приликом запошљавања?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: