Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 22. 6. 2018.

| Društvo

Bošković: Aerodrom će se vratiti Nišu, pravdu ćemo tražiti na sudu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
gradjani
Bošković kaže da će se obratiti sudu; foto: Vanja Keser

Iako su odbornici odlučili da poklone aerodrom državi, Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”, kako je rekao njen predstavnik Miloš Bošković, nastaviće da se bori da se on vrati Nišu, pre svega preko sudova, ali i protestima.

Nišlije okupljene oko Inicijative koja se 3 meseca borila da gradska vlast ne preda vlasništvo nad Aerodrom “Konstantin Veliki” Republici, jutros je poručila odbornicima da glasaju protiv ovakve odluke.

Međutim, odbornici glas građana koje predstavljaju u Skupštini nisu čuli i predali su svoju vazdušnu luku na upravljanje državi.

Predstavnici Inicijative su uvereni da je sednica na kojoj je doneta ovakva odluka “nelegitimna” i da bi odluka mogla da bude osporena, te će pokušati to da dokažu i na sudu.

Ova sednica je nelegitimna i naći ćemo način da oborimo ovu sednicu, zato što ne može da se prekine pre tri meseca i da se nastavi sad, to nije po poslovniku, i samim tim ova odluka će najverovatnije biti nelegitimna, nevažeća, tako da to planiramo pre svega, a biće verovatno i protesta - kaže predstavnik Inicijative Miloš Bošković.

Poručio je odbornicima i da će do kraja svojih života morati da stoje iza odluke koju su danas doneli i da objašnjavaju građanima zašto su dali aerodrom i predali ga bez ikakvog pitanja, kao i bez poštovanja stava većine Nišlija da aerodrom ne sme da se da.

Bošković je istakao i da odbornicima “ovo neće da prođe” i veruje da će sudovi ubuduće da rade kako treba, te je siguran da će Nišu morati “da se vrati aerodrom”.

Podsetimo, Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" oformljena je nakon odluke Gradskog veća da pokloni aerodrom Republici, a organizovali su nekoliko protesta, na kojima su građani jasno rekli da se protive ovakvoj odluci gradske vlasti. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ih je nazvao "tupavim", a potom proteste okarakterisao kao "najtupavije".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar I

    21:41 // 24. 6. 2018.

    Zašto odbornici nisu državi poklonili svoju ličnu imovinu , kada je već toliko vole. Npr. stanove, kola, , njive i dr. Siguran sam da bi država uložila i u njihovu imovinu, oplemenila je i prodala za veći iznos i zaradila, kao što će to uraditi i sa aerodromom. Svaka im čast, pokloniše našu zajedničku imovinu, kao da je njihova.

  • MILE

    16:50 // 23. 6. 2018.

    Koliko je vas to bilo na protest(ima)u!? Gde ste bili kada je prodata Duvanska industrija Niš, u kojoj sada radi nešto više od 750 ljudi , a radilo je preko 22oo ljudi. Sada u Nišu pa i šire niko ne gaji duvan, jer ga ovi novi zapadni ne žele.....Koga , i koliku " većinu" građana Niša vi predstavljate, ološu ŽUTI što popiste krv narodu.

    • Dragan

      23:43 // 23. 6. 2018.

      Pricas gluposti, apsolutno ovo nema veze sa zutima. Posto se secas duvanske znaci da si mator i da si namcor. Posto si odziveo svoje, sad napredak grada treba da stane a svi drugi treba da pocrkaju. I ja sam mator ali nisam sebican i ne uskracujem omladini pravo da ima jeftine letove iz svog grada.

    • Dusan

      00:33 // 24. 6. 2018.

      Nismo ološ, nismo ni žuti, predstavljamo više od polovine građana Niša. A sa takvim plitkim pamćenjem neće biti leba za tebe. Još manje će ga biti kad se rešimo tvog vlasnika. Da, vlasnika jer on te poseduje. K'o ja svog psa.

    • Aperkat

      06:23 // 24. 6. 2018.

      Mozda su zuti olos,sto popise krv marodu,a li vi ste grabljivi mesozderi,te ge pojedoste!

  • Sada

    16:48 // 23. 6. 2018.

    podignite cenu aerodromske takse za 10 i vise puta, kako bi avio prevoznici sami otisli sa niskog aerodroma. A, da za to povecanje stavite klimu i po koju stolicu u onaj inkubator od izlaza i to je to

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: