Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 30. 1. 2012.

| Društvo

Bračni parovi dobili pomoć opštine Svrljig

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
svrljig, bracni parovi

Opština Svrljig uručila pomoć prvim bračnim parovima u 2012. godini, porodiljama i nezaposlenim majkama. Stipendije dodeljene i novoj generaciji apsolvenata.

Na osnovu odluke Skupštine opštine Svrljig koja je stupila na snagu 01. januara ove godine, prvih 10 bračnih parova dobilo je finansijsku pomoć u iznosu od 100.000 dinara, odnosno 150.000 dinara parovi koji žive na selu.

- Svakako da nam je ovo bila dodatna stimulacija da se venčamo i započnemo zajednički život na selu. Uskoro planiramo i prinovu, pa nam pomoć opštine i u tom delu značajno olakšava planove. Novac koji smo dobili nije bio presudan, ali je značajno uticao na našu odluku da se venčamo – kaže bračni par Vasić iz jednog od svrljiških sela.

Opština Svrljig takođe je donela odluku da se za svako novorođeno dete izdvaja po 5.000 dinara mesečno do navršene prve godine deteta, a isti mesečni iznos od 5.000 dinara dobijaće i nezaposljene majke, odnosno 7.500 dinara majke čija je adresa prebivališta u nekom od 38 sela opštine Svrljig.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: