Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 19. 3. 2018.

| Društvo

Bratimir Vasiljević nagrađen za doprinos srpskom vazduhoplovstvu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Bratimir Vasiljević
Doprineo vazduhoplovstvu tamponiranjem seoskog puta; foto: Vazduhoplovni savez Srbije

Zbog toga što je, kako kaže predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević “genijalan čovek koji je za paraglajderiste inicirao akciju uređenja puta u selu Oreovac”, on je nagrađen Zlatnom plaketom za doprinos srpskom vazduhoplovstu. Iako iza tog projekta stoji Opština Pantelej, Vaseljević je nagrađen kao pojedinac, jer su u Savezu “samo njega poznavali”, a paraglajderisti tvrde da je put i dalje loš.

Inicijativom da se uredi put iznad sela Oreovac, kaže Bulatović, predsednik Opštine Pantelej je zaslužio prestižno priznanje.

Gospodin Vasiljević je jedan genijalni predsednik Opštine. On je inicirao da se sredi prilazni put do letilišta. Taj put ima dužinu negde oko 6 - 7 km. Ja nisam nikoga drugoga znao osim gradonačelnika Niša i gospodina Bratimira, kako su oni to kroz svoje institucije odrađivali, to je njihov stil rada, ali da nije bilo njegovog zauzimanja mi ne bismo imali svetlu budućnost - navodi Bulatović.

Inače, Zlatnu paketu dosad su, kao pojedinci, dobijali uglavnom vazduhoplovci, kao i institucije koje su svojim radom "zadužile" srpsko vazduhoplovstvo. Pored Vasiljevića, zahvalnice su dobili i Aerodrom "Konstantin Veliki", kao i sam Grad Niš.


Drži bure vodu, dok majstori odu

Pred Svetski kup u paraglajdingu, juna prošle godine, Vasiljević se pohvalio sanacijom puta kod Oreovca za koji ga je ove godine nagradio Vazduhoplovni savez. Iako nije asfaltiran, Vasiljević je rekao da će biti tamponiran.

Zahvaljujući razumevanju Grada i gradonačelnika Niša smo mi pokrenuli inicijativu da se ovaj put sanira, da se dovede u red, ako ne kompletno asfaltiranje, onda makar da se nasipa, da takmičari i učesnici mogu normalno da dođu putničkim vozilima - rekao je Vasiljević.

Međutim, niški paraglajderisti kažu da su "mašine tu samo prošle" i da je nakon prve kiše put ponovo u lošem stanju.

Ništa tu posebno nije urađeno, tu tek treba da se radi. Neko je nešto to malo poravnao, prva kiša je posle to ponovo urnisala - kažu paraglajderisti.

Oni dodaju da je to rađeno da "izdrži dok traje takmičenje", ali da je nužno da se to trajno reši.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Markoni

    22:09 // 25. 3. 2018.

    Vidim sto je napravio put, neka primi nagradu ako ga nije sramota.

  • Marika

    22:47 // 20. 3. 2018.

    Bruka!!!Ali šta da očekujemo u ovakvoj nazovi državi...

  • Goran

    17:04 // 20. 3. 2018.

    Ne znate vi najjačeg niškog radikala,u ono vreme bi za Šešelja život dao.

    • sone

      19:06 // 8. 8. 2018.

      pa kad je prodao Seselja u kog se zaklinjao i zivot bi dao tudji sta da mi ocekujemo sada prodace nas sa svem paskulji sto kazuju Vranjanci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: