Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 23. 2. 2020.

| Društvo

Brigu o dečijim igralištima u Vranju od Grada preuzima JP Urbanizam i izgradnja

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Igralište
Do sada niko nije bio zadužen za kontrolu igrališta, sada je briga o njima poverena Urbanizmu; foto: Čitalac/Prijavi problem

Zbog toga što se dešavalo da dečija igrališta budu oštećena, a za kontrolu i popravku do sada niko nije bio zadužen, brigu o igralištima koja su u vlasništvu Grada preuzeće Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja, predlog je Gradskog veća. U Vranju i okolnim selima trenutno je dvadesetak dečijih igrališta, a prema rečima direktora Urbanizma i izgradnje, najbitnije je da se poveća bezbednost.

Prema predlogu, Grad Vranje kao vlasnik dečijih igrališta poslove održavanja i obezbeđivanja redovnog i vanrednog pregleda poverava ovom javnom preduzeću.

To je urađeno iz razloga što su se ranije dešavale situacije da igralšta budu oštećena, a da pritom niko nije zadužen za kontrolu, održavanje i popravku - kaže gradska većnica Zorica Jović.

Odluka se odnosi na postavljanje i održavanje dečijih igrališta, kaže Branimir Stojaničić, direktor Urbanizma, ali će preduzeće biti skoncentrisano pre svega na održavanje. Kako kaže, postavljanje igrališta mogu da rade i oni kojima Grad poveri nabavku, uz saglasnost javnih preduzeća i imovinskih službi koje su zadužene za parcele.

Do 10. marta ćemo da napravimo vanredni pregled i kompletan popis svih trenutno postavljenih igrališta i da uputimo jedan dopis Gradskom veću sa trenutnim stanjem i stanjem bezbednosti i predložimo mere na prilagođavanju igrališta novim propisima Ministarstva privrede o bezbednosti dečijih igrališta koje su skoro izdali. U narednom periodu ćemo predvideti plan zaštite i održavanja svih igrališta - kaže Stojaničić.

Kako kaže, u Vranju, okolnim selima i Vranjskoj Banji trenutno ima do 20 igrališta, a samo neka su ograđena.

Najbitnije je da se poveća bezbednost, jer su igrališta dosta nebezbedna, počevši od samih gradskih igrališta. Ima betonskih elemenata koji ugrožavaju bezbednost dece - kaže Stojančić.

Dodaje da su igrališta tog tipa rađena po prethodnom zakonu i da je to po tada važećim standardima bilo prihvatljivo, što više nije slučaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: