Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 10. 5. 2021.

| Društvo

Brnabić: Oko 56 odsto pruge Beograd-Niš biće za brzinu od 200 km na sat

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Pruga
Vozovi i do 200 km/h; Foto: V. M. R.

Da će ugovorom, koji će potpisati sa partnerima u Evropskoj uniji za kompletnu modernizaciju pruge Beograd-Niš, biti predviđeno da će 56 odsto pruge biti za brzinu 200 kilometara na sat, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Najavu predsednika Srbije od pre 10 meseci da će se na pruzi od Beograda do Niša vozovi kretati i do 200 kilometara na sat, ponovila je danas i premijerka Brnabić, a nakon potpisivanja sporazuma o zajmu za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji sa predstavnicima Francuske agencije za razvoj i Svetskom bankom.

Ugovorom koji ćemo potpisati sa partnerima u Evropskoj uniji za kompletnu modernizaciju pruge Beograd- Niš gde će čak 56 posto pruge biti brzino 200 kilometara na sat i daljom procenom koliko će nas koštati pruga od Niša ka Preševu, odnosno Niš granica sa Severnom Makedonijom - istakla je Brnabić.

Dodala je da sa partnerima iz Evropske unije rade i na modernizaciji pruge Niš-Dimitrovgrad, pa i ti radovi, kako je rekla, treba da počnu.

Inače, modernizacija pruge od Beograda do Niša više puta je najavljivana, više puta se pominjalo da će je raditi Kinezi, ali će se ona na kraju raditi uz pomoć Evropske unije koja će delimično finansirati taj projekat sa najmanje 35 % učešća.

Pre nekoliko dana je predsednik Vučić najavio da bi izgradnja pruge koja bi išla od Beograda, preko Niša, pa sve do granice sa Severnom Makedonijom i mesta Tabanovce u krajnje severnom delu te države mogla da krene već na proleće sledeće godine, a rok za završetak radova označio za 2026. godinu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    15:47 // 11. 5. 2021.

    Samo još da naprave železničku stanicu. Jer nije fazon da železnička bude u centru, kao u Londonu, Berlinu... To je glupost. Železnička treba da je bar na 20km od grada, kao aerodrom.

  • Milan

    12:31 // 11. 5. 2021.

    Prvo da napravite rampe da se spustaju kad prolazi voz da ne gazite narod, posle da napravite da ide 60 umesto sadasnjih 30 pa onda da pricate o 200

  • Robin Hud

    12:06 // 11. 5. 2021.

    Znaci da 46% ce biti i dalje 30Km/h kao sto je i sada. Stvarno bice to "veliki" uspeh

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: