Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 1. 12. 2020.

| Društvo

Brnabić najavila restriktivnije mere protiv korone, o kojim merama je reč saopštiće nakon sastanka sa Vučićem

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Ana Brnabic, premijerka Srbije i Dragana Sotirovski, gradonacelnica Nisa, otvaranje lamele laboratorije ET Nis, 24 novembar 2020, foto JV, Vanja Keser
Koje mere nas očekuju zvanično nije poznato; foto: JV / Vanja Keser

I dok pojedini mediji prenose da će tokom vikenda biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata i tržnih centara, a da će radnim danima moći da rade do 17 sati, na sajtu Vlade nema informacija o novim zabranama, već samo najava da će restriktivnije mere biti saopštene danas ili sutra, nakon sastanka premijerke Ane Brnabić sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Da će od petka, 4. decembra biti na snazi nove mere protiv širenja korone, koje će značiti zabranu rada kafića, restorana i tržnih centara od petka do 17 sati do ponedeljka u 5 ujutru, a radnim danima umesto do 18 će moći da rade do 17 sati, informacije su koje prenose pojedini mediji.

Informacije o tome RTS takođe prenosi kao da su mere i zvanično usvojene.

Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade (od petka u 17 sati do ponedeljka u pet ujutru) - piše RTS.

Među njima su i one da će prodavnice prehrambene robe moći će i dalje da rade do 21 sat svakog dana i vikendom, a apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira bez prestanka, što se moglo čuti i u popodnevnim dnevnicima nekih televizija.

Međutim, zvaničnih informacija o novim merama i dalje nema, iako se Krizni štab sastao još juče.

Umesto toga na sajtu Vlade je informacija da će premijerka Ana Brnabić imati sastanak sa Vučićem i da će restriktivnije mere biti saopštene danas ili sutra, nakon sastanka sa njim, kako bi mere bile u skladu sa Ustavom. Rekla je i da se juče na sednici Kriznog štaba raspravljalo o tome kakve bi one mogle da budu, ali i priznala da postoje različita mišljenja o tome šta bi bilo najdelotvornije u borbi sa koronavirusom.

Da li ćemo ići na najrestriktivnije mere zavisiće od toga koliko će danas biti novozaraženih, jer se zna da je utorak obično najteži dan - rekla je predsednica Vlade.

Zvanični podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je i dalje veliki broj novozaraženih i preminulih, jer je u poslednja 24 sata od 22.837 testiranih 7.999 pozitivno na kovid, a preminulo je još 48 osoba od posledica ove infekcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:50 // 2. 12. 2020.

    JadnI mi

  • Ouzo

    20:28 // 1. 12. 2020.

    Ko je ,bre, ova(j) ? A, da ,fikus.

  • Filozof

    19:39 // 1. 12. 2020.

    Ne znam zasto ali imam neki osecaj da ce ovako biti - "Od sutra će biti zabranjena sva javna okupljanja, a od petka u 18h do ponedeljka u 5h će biti uveden policijski čas i verovatno će važiti za teritoriju cele Srbije ali će o tome odlučiti Krizni štab, rekao je u direktnom TV obraćanju Aleksandar Vučić predsednik Srbije"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: