Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 16. 11. 2023.

| Društvo

Nadležni popustili, Brnabić obećala podzemni dalekovod u Brzom Brodu, koštaće još 5 miliona evra

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_20231116_105408
Dalekovod će proći podzemno; foto: JV/N. P.

Do kraja 2024. godine biće završena izgradnja dalekovoda koji će kroz naselje Brzi Brod proći podzemno kako su građani zahtevali i za to će biti opredeljeno još oko 5 miliona evra. To je danas obećala predsednica Vlade u prethodnom sazivu Ana Brnabić, koja se u tom naselju sastala sa predstavnicima građana.

Brnabić je meštanima poručila da će planirani dalekovod biti ukopan čime će biti rešen problem koji od prošle godine muči meštane koji izlaze na ulice. IMG_20231116_105428 Brnabić u poseti Brzobrođanima; foto: JV/N. P.

Našli smo rešenje, važno je nam je bilo da tu može da prođe saobraćajnica kako bi zbog nasipa uz Nišavu mogli da ukopamo te kablove i danas mi je bilo osnovno da vidim svojim očima kako to izgleda, da upoznam meštane i da ukažem poštovanje time što sam došla i što sam im predstavila rešenje - poručila je Brnabić.

Izgradnja će, prema njenoj najavi, biti završena krajem naredne godine, a u međuvremenu EDS treba da završi mobilnu trafo-stanicu koja će biti privremeno rešenje snabdevanja kako bi stanovnici Niša imali redovno struju.

Brnabić je istakla da će Vlada ovaj predlog usvojiti već u ponedeljak, kako bi što pre krenuli sa realizacijom.

Ovo novo rešenje će zahtevati dodatnu investiciju od nekih 5 miliona evra što će pokriti Vlada Srbije, ali je važno da smo našli rešenje za Brzi Brod - saopštila je Brnabić.

IMG_20231116_105419 Zahvalnice premijerki i predsedniku; foto: JV/N. P.Jedan od predstavnika građana Brzog Broda Ivan R. Cvetanović rekao je da su prezadovoljni rezultatima sastanka, ali da će biti mirni tek kada obećanja budu ispunjena, a pohvale i sve zasluge predsedniku Aleksandru Vučiću nisu izostale ni ovaj put, iako je na prethodnim protestima u više navrata kritikovana gradska vlast i lokalni SNS.

Hvala predsednici Vlade koja je došla, ja ne znam da li je neko pre nje sa tog položaja došao u Brzi Brod ili je neki predsednik pre gospodina Vučića čuo za Brzi Brod, da li je neko u prošlom nekom mandatu čuo za Brzi Brod, a mi smo danas imali tu čast da ugostimo gospođu Brnabić i rešimo problem za 10 minuta - rekao je Cvetanoić.

Ipak, na rešenje se čekalo više od godinu dana. Negodovanje zbog izgradnje nadzemnog dalekovoda, građani Brzog Broda izražavali su višemesečnim protestima koji su počeli prošle godine 11. septembra, a nakon poslednjeg skupa na kom je kritikovana gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, zapaljen je bager koji je bio na terenu, od čega su se žitelji ogradili.

Sotirovski sada kaže da je Grad sve vreme bio voljan da pomogne građanima, ali da je u ovom slučaj bio samo posrednik između njih i republičkih institucija, a da će ovom odlukom države biti izgrađena saobraćajnica duga 3,2 kilometara koja će povezivati Brzi Brod sa centrom grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milijana

    07:26 // 18. 11. 2023.

    Nemamo ulice u Brzom Brodu,godinama gazimo blato.Kad pada kiša ili sneg ne možemo da izađemo iz kuća.O uličnoj rasveti i da ne govorimo,u pojedinim ulicama mnogo je loša,ništa se ne vidi,mrkli mrak.Kučići lutalice na sve strane,ne znaš odakle će da te zaskočio.Pojedini vlasnički psi su ne obezbeđeni,zaskaču ljude po ulici. Toliko o akuelnoj vlasti i rešavanju problema.Pusta obećanja.

  • JOVICA DEVIZNO NASELJE U BRZI BROD

    18:36 // 17. 11. 2023.

    Rešiste ga sas 5 000000 eura.Bravo bre majstori.
    Gde li će nam kraj bude?
    Ajde sad da prikukamo da oćemo da igramo Super ligu u fudbalu i to da nam se reši.
    To može da se reši sa 1500000 eura.
    Posle tražimo si naš AKVA PARK što da se mešamo sa banjci.

  • Boja

    12:11 // 17. 11. 2023.

    Ne će glasamo za onog slinavca iz Trstenik!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: