Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 17. 12. 2021.

| Društvo

Broj sahrana na niškom Novom groblju povećan za oko 30 odsto

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
groblje 1
oveća broj sahrana; foto: M. M. K.

Poslednjih meseci je broj sahrana na Novom groblju u Nišu povećan za oko 30 odsto u odnosu na isti periodu prošle godine, rekla je v. d. direktorka JKP Gorica Ivana Stanić. Iako je to preduzeće preuzelo groblja u Brzom brodu i Suvom dolu nije poznato da li će biti povećan i broj radnika.

Na 18. sednici Skupštine su odbornici usvojili izmene poslovanja Gorice, a očekuje se dobit od skoro milion dinara. Do tih izmena je upravo došlo zbog, kako kaže Stanićeva, preuzimanja novih grobalja i povećanja broja usluga, odnosno više sahrana na dnevnom niovu u odnosu na 2020. godinu.

S obzirom da je kraj godine, statistika kaže da su to meseci sa povećanom smrtnošću. Kada je u pitanju Novo groblje to je bilo od 10 do 12 sahrana na dnevnom nivou, a prošle godine je taj broj bio za nekih 30 odsto manji - kaže v.d. direktorka.

Za preduzeće navodi da nema više dugova, a da su se prihodi uvećali.

Kada su u pitanju prihodi došlo je do povećanja prodaje pogrebne opreme, samim tim do povećanja prodaje spomen-obeležja kao i pogrebnih usluga. Planirani program poslovanja preduzeća za 2021.godinu predstavlja plan aktivnosti za najoptimalnije funkcionisanje u predstojećem periodu za pozitivan finansijski rezultat, mi ćemo svakako težiti da kvalitet svojih usluga podignemo na viši nivo - rekla je Stanić.

Da li će naredne godine biti više radnika u tom preduzeću, nije precizirala. O poslovanju Gorice u 2022. godini će biti više reči na novoj sednici Skupštine, koja bi trebalo da bude održana naredne nedelje.

Podsetimo, Gorica je 2020. godine platila 1,3 miliona dinara privatnoj firmi iz Obrenovca za uređenje zelenih površina na Novom groblju, a isti scenario ponovio se i 2021. godine, kada su posao dobile privatne firme iz Beograda. Prethodna direktorka je angažovanje privatnih firmi objasnila i smanjenim kapacitetom radnika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrović

    14:27 // 18. 12. 2021.

    Broj umrlih rapidno raste...kao i BDP u nebeskoj Srbiji...ove godine 70.000 manje ljudi u Srbiji,jedan manji grad...u BG broj sahrana porastao za 75% u odnosu na prošlu godinu...brže,jače,bolje na DNO...

    • Oki

      19:27 // 20. 12. 2021.

      I sta si hteo da kazes time....kriv aca?

  • Zlobnik

    22:24 // 17. 12. 2021.

    Da be... Nišlije si nemaju drugu rabotu osim mrečku ! Samo zbog poras' na BDP a i da se ne izmesti pruga !
    Ja znam da sam naivan i mlad ali kol'ko ima oni koji su tutubani... lelke , toj nikoj ne može da razabere !

  • nisliski mohikanac

    17:21 // 17. 12. 2021.

    Bez brige godine velikih prihoda su pred vama.
    Preduzeće budućnosti.
    Lepo je cuti da je groblje živnulo.
    Zaslugom vlasti groblje napreduje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: