Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 20. 1. 2021.

| Društvo

Broj zaraženih koronom u blagom padu, još šestoro preminulo u bolnicama na jugu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
korona
Za poslednja 24 sata testirano je 10.511 ljudi, od toga kovid pozitivnih 1.646. ; foto: Vanja Keser

Od juče do danas je od posledica virusa korona preminulo 19 ljudi u Srbiji, pokazuju poslednji podaci Ministarstva zdravlja, od toga je jedna osoba bila pacijent Opšte bolnice u Pirotu, dvoje niškog Kliničkog centra, dvoje Zdravstvenog centra u Leskovcu i jedna osoba pacijent Zdravstvenog centra u Vranju. Za poslednja 24 sata testirano je 10.511 ljudi, od toga kovid pozitivnih 1.646, što je 42 manje u odnosu na juče kada ih je bilo 1.688.

Na bolničkom lečenju u Kliničkom centru u Nišu trenutno je 225 pacijenata, od 166 imaju koronu, a 7 je na respiratorima i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom kovid 19 je preminulo - saopštavaju iz KC Niš.

U Zdravstvenom centru u Leskovcu, gde su preminule 2 osobe, hospitalizovano je 76 pacijenata, od toga 42 kovid pozitivna, a u dva kovid bolnice u Vranju leči se 117 ljudi, a kod 105 je potvrđen kovid.

Juče je u kovid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno 107 pregleda, od kojih 19 prvih i 88 kontrolnih. Postepeno se smanjuje broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leči se 19 bolesnika (9 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada, 3 iz Babušnice, 4 iz Bele Palanke) - navode iz Zavoda za javno zdravlje u Pirotu.

Trenutno se od kovida u Srbiji leče 4.924 pacijenta, a na respiratorima je 175.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: