Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 27. 2. 2019.

| Društvo

Broje se divlje deponije u Nišu, najavljeno i čišćenje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Divlja-deponija-Vrezina;-foto:-citalac
Još se ne zna koje deponije će biti očišćene; foto: čitalac

Koliko u Nišu i okolini ima divljih deponija i kada će Javno-komunalno preduzeće Mediana početi da ih uklanja zasad nije poznato, jer direktor Dragoslav Pavlović kaže da se one još “traže” i prebrojavaju. Prave se prioriteti za čišćenje koje bi trebalo, prema rečima direktora, uskoro da počne.

Smeće po gradu i okolini je prošle godine bio najveći komunalni problem građana koji su na to ukazivali preko aplikacije “Prijavi problem”. Često su prijavljivali i divlje deponije, a redakciji Južnih vesti prethodnih dana građani su se požalili na divlju deponiju u Donjoj Vrežini.

Kažu da se ona nalazi na uglu Stražilovkse i Kolarčeve ulice i tvrde da im nagomilano smeće blokira ulaz u ulicu. IMG-20190224-170215 Još se ne zna koje deponije će biti očišćene; foto: čitalac

Hoće li se ova deponija ukloniti i koje su još prioriteti za čišćenje zasad se ne zna, jer je Mediana tek počela da pravi planove. Određuju prioritete, kaže direktor Pavlović, a nakon toga će saopštiti građanima na kojim lokacijama će uklanjati smeće.

Što se tiče uklanjanja divljih deponija onoliko koliko bude dozvoljavao gradski program na osnovu kubikaže koja se vidi na licu mesta mi ćemo adekvatno reagovati. Sve smo ih prošle godine rešili, ne očekujem da će ove godine biti deponija koja neće biti rešena - dodaje Pavlović.

Kaže da Mediana ne može da čisti divlje deponije koje su na privatnom zemljištu bez dozvole i da građani to imaju u vidu kada prijavljuju nadležnima.

Pavlović pojašnjava da će za čišćenje deponija radnici koristiti i nove kamione smećare koje su nedavno kupili, ali da planiraju da nabave novi grajfer - kamion koji može idraličnom rukom da sakuplja otpad.

Naši grajferi su stari 35 godina i na njihove delove godišnje ide preko 3 miliona dinara. Neophodno je da se bar jedan grajfer, koji košta 10 do 12 miliona dinara, može isplatiti za 3 do 4 godine i u planu je nabavka jednog takvog grajfera kako bi te deponije pouzdano uklanjali - dodaje.

Podsetimo, prošle godine su na teritoriji svih niških opština pronađene 23 divlje deponije, a Pavlović kaže da su sve očišćenje i da je uklonjeno preko 3.000 kubika otpada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stole

    09:39 // 28. 2. 2019.

    I pored Nišave sa durlanske strane ima dosta djubra

  • Tamni vilajet

    22:40 // 27. 2. 2019.

    A koliko su kazni komunalci napisali za ovo krivično delo?Kada ste poslednji put videli komun. policajca na zadatku?Nek mi neko objasni čemu oni sluźe

    • Naissus

      18:52 // 28. 2. 2019.

      @Tamni vilajet
      Sluze da paradiraju u uniformama i da kaznjavaju taksiste po stajalistima kao i putnike bez karte u autobusima a takodje da jure jadne bake sa pijace koje nemaju para za tezgu a moraju da dodju do nekog dinara. Eto, tome sluzi komunalna policija u ovom gradu. Kad ih vidim u onim uniformama, sa pilotskim naocarima, muka me uhvati ….

  • Tamni vilajet

    22:34 // 27. 2. 2019.

    Dzaba čišćenje kad će za 2 dana opet da niknu ko pečurke.Mi smo jako ekološki neosvešćen narod i zato nikakvi apeli ne pale,samo po džepu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: