Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 6. 5. 2022.

| Društvo

Brojne primedbe građana na radove u niškim ulicama započete pred izbore

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Francuska ulica
Žitelji kažu deo Francuske ulice ostaje bez asfalta; foto: čitalac

Radovi koji su se odužili, loše odrađeno asfaltiranje i nedostatak trotoara - neke su od primedbi građana na obnove pojedinih niških ulica, koje su započele neposredno pre nedavno održanih izbora. Iz Grada kao razlog kašnjenja u nekim ulicama navode nestašicu ivičnjaka, dok za neke završene radove kojima su građani nezadovoljni kažu da su samo privremena rešenja.

Karavan gradske vlasti svakodnevno je pred izbore obilazio niška naselja, mašine su se čule u različitim delovima grada, krpljene su rupe i započeta asfaltiranja.

Ulica 1.300 kaplara Pasi Poljana Stanovnici Ulice 1.300 kaplara kažu da je ugrožena bezbednost pešaka; foto: L. S.Međutim, stanovnici nekih ulica mesec dana nakon izbora žale se da su one odrađene “ofrlje”, kako bi ih završili do izbora, ali da se nedostaci već sada vide.

Pitaju zašto nema najavljenog kružnog toka na raskrsnici ulica Vojvode Putnika i Petra Aranđelovića, već je taj deo samo na brzinu asfaltiran, kako kažu, nekvalitetno.

U Vojvode Putnika su i trotoari samo raskopani i stoje tako. Tu su mašine, ali parkirane, retko nešto rade. Valjda je ta ulica trebalo do sad da bude rekonstruisana i da dobije dva kružna toka, to su najavljivali i gradonačelnica i iz Opštine. Rupe su svakodnevno sve veće i brojnije - kaže čitalac.

Ulica Vojvode Putnika Građani pitaju da li će konačno biti sanirana Ulica Vojvode Putnika; foto: M. M.Iz pres službe gradonačelnice odgovaraju da su u Ulici Vojvode Putnika u toku radovi na vodovodnoj mreži i da će kada oni budu gotovi da počne asfaltiranje i izgradnja dva kružna toka, kao i da je trenutno rešenje na raskrsnici te i Ulice Petra Aranđelovića samo privremeno.

Na način na koji je asfaltirana Ulica 1.300 kaplara u Pasi Poljani žitelji nemaju veće primedbe, ali se žale da su opet ostali bez trotoara, iako tvrde da su im nadležni to obećali i kažu da je ta ulica sada još manje bezbedna za pešake.

Pešaci su primorani da idu po putu, gde su izloženi velikom riziku. Problem je za majke koje ne mogu da guraju kolica po rizli i blatu i onda ne znaju gde da se sklone kad naiđu vozila iz obe trake. Deca koja se u grupama vraćaju iz škole nemaju gde bezbedno da hodaju. Još je gore kad padne kiša - primorani smo da idemo posred puta, a ako moramo da se pomerima jedina opcija je da zagazimo u blato - žali se meštanin.

Ulica 1.300 kaplara Pasi Poljana Traže da konačno dobiju trotoare; foto: L. S.Iz Grada potvrđuju da se trotoari ne rade, iako se Ulica 1.300 kaplara radi i dodaju da do sada nije bilo primedbi stanovnika tog naselja sa kojima su, kažu, u svakodnevnoj komunikaciji.

Dok njihovi sugrađani ukazuju na brzo, ali nekvalitetno završene radove, stanovnici Francuske ulice u Nišu žale se da se obnova odužila i zabrinuti su da će ponovo da bude asfaltiran samo deo ulice koji je već imao asfalt, dok će ostatak ostati bez njega.

Francuska ulica Iz Grada kažu da su se radovi u Francuskoj odužili zbog nestašice ivičnjaka; foto: čitalac30 metara ne rade iz ko zna kojih razloga, a tu ima infrastruktura - kanalizacija, voda, struja, sve. Pre 5-6 godina su isto stopirali i sad opet neće da rade taj deo. Bio neki nadzornik, mi ga pitali, kaže da će da rade samo dokle je već bio asfalt. Ako to sad ne urade, neće nikad - objašnjava Nišlija.

Radovi u toj ulici odužili su se zbog nestašice ivičnjaka, kažu iz Grada, ali ne odgovaraju na pitanje o tome da li će deo stvarno ponovo da ostane bez asfalta, dok iz nadležne Direkcije za izgradnju do objavljivanja teksta nema odgovora na pitanja ni o jednoj ulici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ja

    23:07 // 9. 5. 2022.

    Rentgenovu ulicu krpili po drugi put za dva meseca, podle prvog krpljenja u roku od mesec dana otvorila se rupa dva sa dva, ali bukvano...sada posle drugog pokusaja, opet se otvara rupa na istom mestu...kao da to namerno rade..iz aviona se vidi da je uradjeno ne lose, nego za zatvor..

  • jelena

    11:34 // 7. 5. 2022.

    Ista priča u Zlatiborskoj uz kasarnu, deo koji se spaja sa Somborskoj bulevarom. Pojedine kuće ostavljene bez prilaza. Nesposobnost na max

  • Ugao Francuske i G.Šturma

    02:08 // 7. 5. 2022.

    Zarđala gvožđurija dužine 5 metara zauzimala godinama trotoar u Francuskoj. Sada je na travnjaku! Može li opština sa komunalcima da ukloni ovo ruglo pre nego što se neko dete povredi? napreDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: