Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 24. 7. 2013.

| Društvo

Bronza na Vatrogasnoj olimpijadi za niške studentkinje

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Vatrogasci-1.jpg
Ekipa GDVD Niša na vežbi

Ženska ekipa Gradskog dobrovoljnog vatrogasnog društva Niš, koju čine studentkinje Fakulteta zaštite na radu, osvojila je bronzu na Vatrogasnoj olimpijadi koja je u Miluzu u Francuskoj održana od 14. do 21. jula.

Na prestižnom takmičenju CTIF 2013, koje je okupilo 3.000 učesnika iz tridesetak zemalja, niške studentkinje su se takmičile u kategoriji seniora klase A, u štafetnoj trci i vatrogasnoj vežbi "Suvi napad za gašenje požara".

Pošto je ovo bilo njihovo prvo učešće na ovako velikom takmičenju, zadovoljne su plasmanom i time što su stekle značajno iskustvo. vatrogasci GDVD Niš na otvaranju Olimpijade

- S obzirom na to da smo dosegle sam vrh vatrogasnih takmičenja, možemo reći da smo zadovoljne bronzanom medaljom. Naravno, uvek može bolje. Bilo nam je teško da uskladimo obaveze oko studiranja sa treninzima i pripremama, ali smo se trudile da svaki slobodan trenutak provedemo vežbajući zajedno na terenu - kaže Miljana Stojiljković, jedna od takmičarki.

Devojke su se na Olimpijadu plasirale pobedom na IV državnom vatrogasnom takmičenju 2. jula prošle godine u Zrenjaninu, dok im je plasman na to takmičenje obezbedila prethodna pobeda na XXI gradskom vatrogasnom takmičenju 2. juna 2012. godine u Nišu.

Kao aktivni članovi Protivpožarnog društva "Ignis" koje funkcioniše u okviru Studentskog parlamenta Fakulteta zaštite na radu, ove devojke su se za sva takmičenja pripremale u kasarni "Knjaz Mihailo" i u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici grada Niša.

Vatrogasci Polazak ekipe GDVD Niš na Olimpijadu Na Vatrogasnoj olimpijadi, Srbiju su, osim Dobrovoljnih vatrogasnah društava, predstavljale i profesionalne ekipe vatrogasaca: Profesionalna vatrogasno-spasilačka ekipa jedinice Trstenik koja je osvojila zlatnu medalju, Profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica Kruševac koja je donela srebrnu medalju i „Trayal“ iz Kruševca, čiji su takmičari osvojili srebrnu medalju. 

Vatrogasna olimpijada se za seniorske ekipe održava svake četvrte godine u nekom od većih evropskih gradova. Kako objašnjavaju takmičarke iz Niša, discipline i vežbe su različite, s obzirom na starost, pol, stručnost i kvalifikacije takmičara.

Zajedničko im je to što su sve iz oblasti vatrogastva i što obuhvataju takmičenja u brzini, spretnosti i obučenosti u brzom rukovanju vatrogasnom opremom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    13:25 // 25. 7. 2013.

    Bravo cestitam veliliki uspeh.Samo napred grizite borite se to ce doneti jos uspeha.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: