Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 18. 7. 2011.

| Društvo

Bronza za nišku učenicu na Olimpijadi za fiziku

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
tamara djordjevic
Tamara Đorđević; foto: Narodne novine

NIŠ - Učenica četvrtog razreda gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša Tamara Đorđević osvojila je bronzanu medalju na 42. Olimpijadi iz fizike na Tajlandu.

Tamara je učenica Odeljenja za učenike sa posebnim sklonostima za fiziku i prirodne nauke pri gimnaziji “Svetozar Marković”, a mentor joj je prof. dr Goran Đorđević.

Finansijska sredstva za putovanje učenika obezbeđena su u poslednjem trenutku preko pomoći Grada i sponzora, a zbog nedostatka sredstava mentor nije išao na Olimpijadu.

Tamara će nastaviti školovanje kao stipendista Masačusetskog Instituta za Tehnologiju (MIT).

Učenici četvrtog razreda Dušan Zdravković i Nikola Smiljković predstavljaće Srbiju na Oliimpijadi iz informatikena Tajlandu od 22. do 29. jula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa Ozimic

    11:09 // 12. 12. 2011.

    Svaka čast.Nadajmo se da će Grad i oni koji to trebaju ubuduće bolje brinuti o vama

  • Mentor

    14:50 // 22. 7. 2011.

    Sama, Tamara, je najzasluznija za sve sto je postigla, ali nije da je se niko nije setio. To je vec duga i druga prica.

  • Sve znam

    19:48 // 18. 7. 2011.

    E, pa srce mi je puno kada ovako nesto procitam. Bravo Tamara za tebe i tvoje roditelje koji su te tako lepo vaspitali i pravilno usmerili. Sve cestitke i puno uspeha na MIT. Drago mi je da ces da odes tamo i predstavljas svoju zemlju u najboljem svetlu. Ne znam da li si svesna, ali si jednako vazna bas kao i Novak Djokovic. Iza tebe takodje stoji veliki rad, trud i samodiscilpina. Samo napred koracaj i neka ti je sa srecom.

    • Realista

      09:13 // 19. 7. 2011.

      Svaka čast Tamara!

      Ne vidim zašto bi Tamara trebal da predstavlja Srbiju bilo gde? Da li je nešto od Srbije dobila? Da li je se neko setio? Da li su joj mediji posvetili dužnu pažnju? Pa više pažnje izazovu neki anonimusi koji su zaboga šund (čitaj folk/pop) pevači kad na moru naprave skandal zbog loše kafe!

      Tamara, ti predstavljaš samo sebe i svoju porodicu. Srbiju treba da predstavljaju oni koji su za to plaćeni ili oni koji imaju razloga da joj budu zahvalni!

    • Sve znam

      15:55 // 19. 7. 2011.

      @Realista: Nemoj da budes tako ogorcen i negativan. Svoju zemlju treba da volis, a svoje gradjane da edukujes i sam da se boris za sebe. Ko zivi u insotranstvu (kao i ja) razume moju poruku, a razumece i Tamara kada bude otpocela svoj studentski zivot na MIT.Sve u svemu, niceg nema negativnog u svemu ovome, bas naprotiv.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: