Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 12. 12. 2011.

| Društvo

Bronze za niške gimnazijalke na Olimpijadi iz fizike

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
490x370_Irina-djordjeevic
Irena Đorđević pred odlazak u Južnu Afriku

Irena Đorđević i Anđela Šarković osvojile su bronzane medalje na Olimpijadi iz fizike održanoj u Južnoafričkoj Republici.

Niške gimnazijalke se sa juniorske Olimpijade za fiziku vraćaju sa bronzanim medaljama. Irena i Anđela su učenice prvog razreda specijalnih odeljenja za fiziku, odnosno matematiku niške gimnazije "Svetozar Marković", a plasman na juniorsku Olimpijadu izborile su plasmanom među prvih 6 na Srpskoj fizičkoj Olimpijadi prošle godine.

Učesnici juniroske Olimpijade imali su tri radna dana, a prvog dana radili su teorijske zadatke, drugog zadatke na zaokruživanje, a trećeg eksperiment. Eksperiment se radi u grupi od po tri učenika iz iste države.

Grad Niš i dva donatora su pomogli da ova dva talenta odu u Durban. Niš je sa 170.000 dinara pomogao da Irena i Anđela odu na Olimpijadu, a po 30.000 dinara donirali su OŠ "Vožd Karađorđe" (Irenina bivša škola) i Opština Medijana.

Za Srbiju srebrne medalje osvojili su Marijana Vujadinović i Luka Bojović iz Matematičke gimnazije u Beogradu. Bronzane medalje pripale su Nišlijkama, Maksimu Stokiću iz beogradske gimnazije i Stefanu Velji iz novosadske gimnazije "Jovan Jovanović".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djole

    17:08 // 13. 12. 2011.

    Ovde se ne zna ko koga vise vara.

    Sa jedne strane imate "donatore" koji ce pare platiti "u utorak", samo da se odobri budzet za narednu godinu.

    Sa druge strane imate "uspesne" takmicarke sa osvojenom bronzanom medaljom. Za neupucene, prvih 10% svih takmicara osvaja zlatnu medalju, sledecih 20% srebrnu i sledecih 30% bronzanu. Dakle, nase takmicarke se nalaze negde oko 100-og mesta od 200 takmicara.

    Ali nigde i nikada to necete cuti od njih, niti od direktorke ili nastavnika. Svugde i svuda ce vam reci da su dobile bronzanu medalju i pokazati vam je. A to izgleda kao trece mesto, zar ne. A trece mesto je itekako uspeh.

  • Djokica Milovanovic

    21:25 // 12. 12. 2011.

    Sve najbolje. Želim Vam da u ovom gradu postignete najveće naučne rezultate. Da naš grad zajedno učinimo boljim mestom za život.

  • Ivan

    16:49 // 12. 12. 2011.

    Čestitam! A od grada i sponzora nije stigo ni dinar! Mislim da treba da napravite priču o tome kako su se devojke i njihove porodice snašle i same platile sve troškove i kakav je bio odnos direktorke škole i gradskih funkcionera. Bravo za Irenu i Anđelu, ua za grad i školu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: