Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 12. 6. 2013.

| Društvo

Brusilicom i bez dozvole čistili spomenik

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Spomenik.jpg

Radnike koji su grafite sa spomenika Milanu Obrenoviću u Tvrđavi počeli da čiste brusilicom, u tome su zaustavili stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture koji su na teren izašli po prijavi građanina.

Prolaznik je 6. juna ujutru zatekao radnike da bruse spomenik i o tome odmah obavestio Zavod za zaštitu spomenika, što je potvrdila i direktorka Zavoda Elena Vasić Petrović.

- Moji saradnici su odmah izašli na teren i radnicima objasnili neophodnu proceduru. Nisu imali dopisnu dokumentaciju. Radovi su odmah, bukvalno istog trena stopirani, a Direkciji za izgradnju grada poslali smo dopis i izveštaj - kaže Vasić Petrović.

Ona nije odgovorila ko je izvodio ove radove.

- Ne mogu da Vam kažem ko je to radio jer nemam izveštaj ispred sebe. Ali nije rađeno kako treba i u skladu sa zakonom - rekla je direktorka Zavoda.

Iz Direkcije za izgradnju rekli su da su spomenik čistili radnici "Kika gradnje", preduzeća koje je na tenderu dobilo posao uklanjanja grafita. Naglašavaju da je to bila samo "proba". 

- Probali su da čiste na maloj površini da bi videli da li je to delotvorno, utvrdili su sami da nije, a zatim su došli i stručnjaci iz Zavoda - objašnjava Dragan Videnović, portparol Direkcije za izgradnju.

Inače, novac izdvojen za čišćenje grafita sa spomenika, što je iznos od 300.000 dinara, potrošen je još prošlog meseca

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hmm

    17:12 // 13. 6. 2013.

    A da se postave kamere,obezbedjenje,da se zatvaraju kapije tvrdjave u kasnim satima?Da se odere basnoslovno prvi koga uvate da lomi svrlja i unistava,pa nek proba sledeci...

  • Marija Petrovic

    14:05 // 13. 6. 2013.

    "Probali da ciste na maloj povrsini"
    Nema kraja ludostima u Nisu!

  • Mikica

    09:37 // 13. 6. 2013.

    Zemljo Srbijo!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: