Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 3. 9. 2009.

| Društvo

Brzi Brod dobija poštu

Autor:Izvor:Južne vesti

Na poziv građana, gradonačelnik Niša, Miloš Simonović obišao je sa saradnicima naselje Brzi Brod.

Loša zdravstvana zaštita ali i izlivanje potoka koji protiče duž najduže ulice u ovom naselju, najbitniji su razlozi zbog kojih su se građani obratili gradonačelniku.

- Kad padne kiša, mi ne možemo da izađemo odavde! Pri svakoj većoj kiši voda koja dolazi iz Suvog Dola donese nam đubre. I kad se voda povuče đubre ostaje tu, širi se smrad, zaraza,.. zato smo se obratili gradonačelniku jer verujemo da uz malo dobre volje problem može da se reši - kaže Vlada Potić iz ovog naselja.

Na rešenju ovih problema već se radi, kažu u gradskoj upravi i naglašavaju da je puno toga već učinjeno.

- Od kako sam preuzeo dužnost gradonačelnika ovde je započet gradski prevoz, za nekoliko nedelja ćemo otvoriti poštu, završena je gasifikacija čitavog naselja, postavljena je digitalna telefonska centrala, ali je činjenica da neki problemi, koji nisu tako mali, i dalje postoje - kaže Simonović.

Kao poseban problem Simonović navodi neplansku gradnju.

- Ulica Vladimira Ilića, u kojoj živi više od 400 ljudi, uskoro će dobiti kolovoz. Ali, bitno je da ovog puta sve bude urađeno po planu, po projektu. Paralelno sa tim, kako su me obavestile kolege iz Gradskog veća, sa Srbija-vodama radi se i na rešenju problema potoka dobio sam uveravanja da će i to biti rešeno - kaže Simonović.

Zdravstvena stanica u 2010. godini

Gradski većnik Blagoje Bradić najavio je i otvaranje nove zdravstvene stanice.

- Brzi Brod sa 7.000 stanovnika ima samo jednu ambulantu, gde radi samo Opšta praksa. Naš cilj je da svako naselje, bez obzira da li je u gradsko ili seosko, bude tretirano na isti način. U 2010. godini biće izgrađena velika zdravstvena stanica, koja će imati pedijatriju, opštu praksu, "intervencije", ali i apoteku, kako građani nakon pregleda ne moraju da idu u centar grada po lekove - kaže Bradić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: