Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 27. 9. 2022.

| Društvo

Brzobrođani protiv dalekovoda - peta "epizoda" protesta zakazana za petak

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
b brod protest 10
Ponovo će blokitati put ka Niškoj Banji; foto: JV / Tamara Radovanović

Meštani Brzog Broda u Nišu najavljuju novi protest protiv dalekovoda za petak u 17 sati. Okupljanje je opet u centru naselja, kod kružnog toka, a ponovo će biti blokade Bulevara cara Konstantina.

“Petu epizodu” protesta zakazali su, kako navode, zbog onih koji ne veruju da oni mogu da uspeju i zbog onih koji ne žele da oni uspeju.

Sve je isto, možda samo bude nešto produženo. Okupljanje je u centru naselja i blokiraćemo opet put ka Niškoj Banji. Niko se od nadležnih ne oglašava u međuvremenu - kaže stanovnik Brzog Broda.

Zahtevi ostaju isti - žele da se umesto nadzemnih grade podzemni dalekovodi, jer su zabrinuti za bezbednost, pre svega, dece.

Podsetimo, do sada su protestovali četiri puta, poslednji put u nedelju. U međuvremenu bilo je i nekoliko performansa, kao i nesuglasica između njih i Elektromreže Srbije.

Iz EMS-a su tvrdili da žitelji sprečavanjem i usporavanjem radova mogu dovesti do toga da Niš i okolina u predstojeću zimu uđe sa neizvesnim pitanjem napajanja strujom. Više puta su napominjali da se izgradnja ne može zaustaviti i da dalekovodi neće štetiti zdravlju ljudi, kao i da kablovi neće prelaziti preko kuća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor

    19:35 // 27. 9. 2022.

    Skoro sam bio do Svajcarske,malo mesto pored jezera. Jezero sredjeno, setaliste, parkovi, igralista za decu... A mi, umesto da nesto slicno napravimo, mi cemo da stavimo dalekovode. Da li su svajcarci pametniji od nas ili samo misle i na svoje sutra? A oni koji su protiv ovih protesta i komentarisu ovde, bolje bi bilo da uzmu nesto da rade ili da se pogledaju u ogledalo.

  • БрзоброЦки СНС предузимачи

    18:14 // 27. 9. 2022.

    За нашу децу,за Брзи Брод на воду предузимачки подухват,против далеководи.

  • Napred Brzi Brod

    18:01 // 27. 9. 2022.

    Providno je sa ste botovi. Uzalud se trudite :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: