Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 25. 8. 2023.

| Društvo

Brzobrođani se ograđuju od paljenja bagera i navoda EMS-a

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
IMG_8638
Kažu da su protiv nasilja; ilustracija; foto: Milan Zirojević

Meštani Brzog Broda, koji su u sredu protestovali protiv izgradnje dalekovoda u tom niškom naselju, kažu da se ograđuju od navoda EMS-a u vezi sa paljenjem bagera te večeri, da su za to saznali preko medija i da su protiv bilo kakvog oblika nasilja.

Nakon protesta i paljenja bagera, iz Elektromreže Srbije su naveli da je on bio namenjen izmeštanju dalekovoda, kao i da paljenje smatraju pretnjom po svoje zaposlene i po izvođače radova.

U saopštenju koje je Južnim vestima poslao jedan od govornika na protestu Ivan Cvetanović, meštani Brzog Broda te navode ocenjuju kao paušalne i smatraju da su iznete insinuacije na njihov račun.

Izražavamo duboko žaljenje zbog uništavanja bilo čije imovine i ističemo da smo protiv bilo kakvog oblika nasilja, a što smo u prethodnom periodu našim delovanjem prilikom okupljanja i dokazali - navode žitelji.

Tvrde da nisu ni primetili da je došlo do bilo kakvog incidenta, pa ni paljenja bagera i da su za to saznali preko medija.

Ističemo da smo se u skladu sa najvišim evropskim i svetskim načelima demokratije, a sve prema zakonu, na miran način i dostojanstveno ponovo okupili kako bismo izrazili svoje nezadovoljstvo, odnosno zabrinutost za zdravlje i imovinu meštana ovog naselja, jer lokalna samouprava, a tako i Elektromreža Srbije AD i drugi republički organi nisu imali sluha, odnosno razumevanja za naše opravdane strahove i zabrinutost - poručuju Brzobrođani.

Ponovo napominju da izgradnja nadzemnog dalekovoda u neposrednoj blizini i preko dela naselja može da ima ozbiljne posledice po zdravlje ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pepe le tvor Niš

    13:52 // 27. 8. 2023.

    Naravno da stanovnici Brzog Broda nisu zapalili bagere već pridošli aktivisti kupus opozicije iz raznih gradova Srbije.

  • Naissus

    16:51 // 25. 8. 2023.

    Mogu da se kladim da su sami zapalili bager samo da bi imali nekog povoda da optuze mestane, da bi mogli da sprovedu plan u delo

    • BB

      22:05 // 25. 8. 2023.

      Upravo tako. Zašto bi čekali ovoliko dugo da urade ovako nešto loše.
      Ovo je toliko providna nameštaljka paljenja bagera.

    • Докажи

      22:24 // 25. 8. 2023.

      Ако се кладиш можеш и да изгубиш,клађење је вид коцке.Боље докажи,аргументовано,презентујући чињенице - онда сигурно доказујеш да си у праву.Клдионице су спортске - ово је више од игре.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: