Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 17. 5. 2021.

| Društvo

Bubanjska ulica decenijama bez asfalta, iz Opštine kažu problem pravno-imovinski odnosi

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
bubanjska2
Slepi sokak bez alsfalta; foto: JV/T. T.

Umesto asfaltom žitelji Bubanjske ulice u Nišu već decenijama prolaze preko kamenja i peska, a kažu da je zbog povlačenja zemlje nivo visine ulice spao ispod kanalizacionih otvora. Stanovnici ovog slepog sokaka navode da godinama skupljaju potpise komšija i kontaktiraju nadležne da se reši ovaj problem, a iz Opštine Palilula navode da je bilo u planu da se tu stavi grebani asfalt, ali da su se isprečili nerešeni imovinsko-pravni odnosi.

Osim prizora koji naružuje lepotu naselja Bubanj, meštane ove ulice muči i to što ne mogu normalno da prolaze njom, oštećuju automobile, ali i zato što im stvara problem u dvorištima. bubanjska4 Poklopac šahti iznad nivoa ulice; foto: JV/T. T.

Nišlijka iz ove ulice kaže da od kad su se naselili pre više od 40 godina imaju problem slepim sokakom koji nikada nije imao asfalt.

Pesak, blato i kamenje nam se slivaju u dvorišta i u glavnu ulicu pa kada prolaze automobili velika prašina se diže. Nama koji tu živimo skoro je nemoguće da kolima ulazimo u svoja dvorišta jer pazimo da se ne nasukamo na kanalizacione otvore. Često se dešava da oštetimo svoje automobile, kao i obuću - kaže ona.

Navodi da im je najteže kada krenu velike kiše jer se zapušeni odvodi otvore zbog silnog blata.

Zbog toga se širi smrad, pa je u prolećnom i lenjem periodu neprijatno sedeti napolje u sopstvenom drvorištu, usled tih isparenja - objašnjavaju ona.

bubanjska1 Problem prave kiše; foto: JV/T. T.Prema tvrdnji meštana oni godinama skupljaju potpise komšija i kontaktiraju GO Palilulu, a ipak ostaju uskraćeni za odgovor ili bilo kakvo delovanje.

Iz Gradske opštine Palilula navode da su upoznati sa tim da ovaj sokak nije asfaltiran i da stvara probleme stanovnicima.

GO Palilula je prvobitno imala u planu ugradnju grebanog asfalta u pomenutom sokaku te je prilikom pripreme dokumentacije za uređenje nekategorisanih puteva na teritoriji GO Palilula I ovaj sokak uvrstila u prioritetnu grupu - kažu u Opštini.

bubanjska3 foto: JV/T. T.Objašnjavaju da su pre raspisivanja javne nabavke detaljno proverili sve puteve koji su bili u planu za sređivanje i da su uočili da imovinsko-pravni odnosi nisu rešeni.

Vlasnici parcela na kome se nalazi prolaz su fizička lica. Shodno svemu navedenom, GO Palilula nije mogla da pristupi rešavanju problema stanovnika ovog sokaka u vidu ugradnje grebane asfaltne mase - odgovaraju iz Opštine.

Da li je i kako moguće prevazići ove probleme ne navode iz Opštine, a dok se oni ne reše, stanovnici Bubanjske ulice i dalje će hodati po kamenju i pesku, a ne asfaltu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Svetolika Rankovica

    12:33 // 18. 5. 2021.

    Ul. Svetolika Rankovica iznad hotela Panorama je najidealnije rešenje da se asfaltira jer bi nam omogućili mnogo bliži put do Novog groblja i put za Doljevac nego li da kruzimo preko Bubanj parka gde su ogrne kolone i gužve. To treba prvo da se uradi

  • Ivan

    00:44 // 18. 5. 2021.

    Isti slučaj u Donjoj Vrežini, ulica/parcela ima gazdu. 42 godine niko nije našao za shodno da uradi ekaproprijaciju. Voleo bih da pitam Gradonačelnicu, kako bi se ona osećala da joj se deca igraju u blatu i ide kaljavim cipelama na posao?

  • Njgoseva ulica

    16:33 // 17. 5. 2021.

    Njegoseva ulica prema novom groblju nema taj problem oko imovinskih odnosa pa gazimo blato ceo zivot na zalost.Kazu u planu je svake godine tako vec 30 i kusur godina.Hvala gradu Nisu sto ovako brinu o gradjanima Nisa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: