Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 15. 6. 2011.

| Društvo

Bujanovcu preti zaraza

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
bujanovac, djubre

BUJANOVAC - Meštani sela Rakovac kod Bujanovca ne odustaju od blokade deponije. Već 15 dana oni danonoćno dežuraju ispred deponije i ne dozvoljavaju da se đubre dovozi i izbacuje na ovom mestu.

Sa druge strane, Bujanovcu preti širenje zaraze jer zbog blokade prilaza deponiji u selu Rakovac, smeće iz grada se ne uklanja tako da je i sam Bujanovac prenatrpan đubretom.

U komunalnom preduzeću "Komunalac" kažu da to što ne mogu uklanjati smeće iz grada je potencijalni izvor zaraze, ali ne mogu da kažu šta bi rešilo problem. Direktor  „Komunalca“ odbija da govori za medije i za problem krivi sud i policiju.

- Sud je doneo rešenje da se ljudi koji blokiraju deponiju sklon. Zašto policija ne sprovede to rešenje, nego odugovlači?  – kaže je Semi Aliju, tehnički direktor „Komunalca“,

Među meštanima Rakovca raste nezadovoljstvo jer su se nadali da će naići na razumevanje zvaničnika.

- Danas je 15. dan kako smo ovde i kako pokušavamo da rešimo problem koji postoji 20 godina i verujte niko nam se nije obratio i pokušao da razgovara sa nama, a da ne govorim o konkretnom rešenju  ili predlogu kako će biti rešen problem sa odpadom, što je naš osnovni i jedini zahtev od kako smo ovde na “barikadama” - kaže Ljubiša Stošić, predsednik mesne zajednice Rakovac.

Smetlište u Rakovcu je blokirano od 2. juna, od kada meštani ne dozvoljavaju vozilima Javnog preduzeća "Komunalac" iz Bujanovca da tu odlažu smeće.

- Mi se izvinjavamo svima u Bujanovcu zbog nagomilanog smeća i nije nam namera da iniciramo nikakve incidente, ali i nama nije lako da 20 godina živimo okruženi smećem i deponijom koja je iz dana u dan sve veća. Podneli smo tužbu protiv opštine Bujanovac jer su nam uzurpirali njive. Petnaestak nas ostalo je bez plodnog zemljišta, ukupno oko 50 hektara – objašnjava Stošić.

Osim što im već više od dve decenije zauzimaju njive, Rakovčani su opštinu i „Komunalac“ tužili i što ih truju i ugrožavaju im zdravlje. Koliko je slika u Rakovcu strašna, u Bujanovcu je sve to još vidljivije. Kontejneri prepuni, psi lutalice raznose smeće dok se  gradom širi nesnosan smrad.

- Pogledajte na šta ovo liči, pa zarazićemo se svi. Razumem i ove u Rakovcu, ali ovo postaje neizdržljivo – žali se jedan Bujanovčanin.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: