Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 18. 9. 2019.

| Društvo

Bulatović: 350 miliona dinara iz državnog budžeta za ulice na Paliluli

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
bulatovic pres foto printscreen
Konferenciji ipak prisustvovali određeni mediji; foto: printscreen

Oko 16 km puteva u Opštini Palilula bi trebalo da bude rekonstruisano u narednom periodu, a novac je, kako kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović, obezbedila država. Na konferenciji za medije, na koju Južne vesti nisu pozvane, a bilo je svega nekoliko medija, Bulatović je govorio o urađenom, ali i najavio nove projekte uz više puta ponovljenu sintagmu “nema stajanja”.

Zamišljen kao konferencija za medije gradonačelnika Niša, kako su u telefonskom razgovoru novinarima Južnih vesti rekli iz njegovog Kabineta, govor prvog čoveka Niša prošao je maltene bez medija.

Kako kažu, došlo je do problema oko slanja i objavljivanja poziva na sajtu Grada, pa navodno ni oni nisu bili zadovoljni odzivom medijskih kuća.

Zato su svima poslali snimak govora, ali kako se na njemu vidi i čuje, u Gradskoj kući bilo je prisutno nekoliko televizija i najmanje jedan štampani list, pa ostaje nejasno kako su onu saznali za konferenciju.

palilula maps Novo ruho palilulskih ulica; foto: printscreen

Uglavnom, kako se čuje na snimku, Bulatović je hteo novinarima i građanima da saopšti da je država dala 350 miliona dinara za rekonstrukciju puteva.

Za saniranje putne infrastrukture na Paliluli, celog moravskog dela i dela prema Donjem Vlasu. Potpuna rekonstrukcija saobraćajnica u dužini od 16 km - rekao je Bulatović.

Pojasnio je da će se raditi ili se već radi od Bubnja prema Donjem Međurovu, kroz Bubanj selo. Zatim od Bubnja, preko Bulevara Petra Aranđelovića do kružnog toka na Ledenoj Steni.

Od kružnog toka prema Donjem Međurovu. Celo Donje Međurovo prema Čokotu, ceo Čokot do Novog Sela. Kroz Novo Selo glavnom saobraćajnicom Jastrebački pratizani, do raskrsnice prema Lalilncu. Ulica Stanoja Bunuševca već rekonstruisana, od Božidarčeve do Mokranjčeve, pa 4,5 km ka Donjem Vlasu - rekao je gradonačelnik.

bulevar nikole tesle Najavljen i konačni završetak rekonstrukcije Bulevara Nikole Tesle; Foto: JV

U Kabinetu kažu da se očekuje da sve bude završeno u naredna 2 meseca.

Bulatović je naglasio i da se trenutno radi na 34 putna pravca u gradu i da su planovi da do kraja godine u Nišu i okolini bude ukupno rekonstruisano oko 50 km puteva.

Činjenica je da ćemo sada blizu 50 km puteva u Nišu dovesti u potpuno novo i ispravno stanje. Time ćemo osloboditi prostor i sredstva za održavanje drugih saobraćajnica koje će moći da se saniraju i jedan o gorućih problema u gradu staviti pod kontrolu. U Nišu po tom pitanju nema više stajanja - rekao je gradonačelnik.

Najavio je i skori završetak rekonstrukcije Bulevara cara Konstantina koja traje već godinama, kao i Bulevara Nikole Tesle koji je i dalje delimično bez asfalta.

Bulevar Cara Konstantina Da li će BUlevar cara KOnstantina stvarno uskoro biti završen?; Foto: JV


Uzet novac iz budžetske rezerve za vodovod i kanalizaciju

Kritike i statistički podaci Fiskalnog saveta da je svega tridesetak procenata Nišlija povezano na kanalizaciju, izgleda da su urodili plodom.

Iako ove procente negira i kaže da nisu tačni, ali ne nudi konkretne brojeve koji ih zaista i demantuju, gradonačelnik najavljuje potpuno sređivanje kanalizacionog i vodovodnog sistema u gradu.

Prve odluke doneli smo juče i izdvojili prva sredstva. 16 miliona dinara smo izdvojii iz budžetske rezerve za projektovanje vodovodne mreže, bilo da se radi o rekonstrukciji, bilo da se radi o izgradnji novih. I naravno za projektovanje kanalizacije u našim selima i naseljima gde to nedostaje - rekao je gradonačelnik.

vodovodne cevi Plan za vodovodnu i kanalizacionu mrežu; Ilustracija; foto: B. A.

Podsetio je i na projekat koji se radi sa Evropskom unijom i švedskom Agencijom SIDA, vredan 55 miliona evra, a koji podrazumeva izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, nekoliko kolektora, rekonstrukciju dela kolektora i kanalizacione mreže i izgradnju kanalizacije za 4 sela.

Sve ovo, preko svega što sam do sada pomenuo će se dešavati od sledeće godine. Ovo je doprinos grada i države na sređivanju komunalne infrastrukture i u tom smislu neće biti više stajanja - rekao je Bulatović.

Međutim, zašto se stajalo do sada i zašto se makar nešto od najavljenog nije završilo u prethodnih 6 godina mandata Srpske napredne stranke, ili makar u prethodne 2 koliko garnitura sa Bulatovićem upravlja Gradom, ostaje nepoznanica, jer novinari nisu bili pozvani na konferenciju za medije.

Takođe, ostaće nepoznanica i da li su brojne rekonstrukcije i izgradnje najavljene za sledeću godinu povezane sa lokalnim izborima koji nas očekuju na proleće 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Stanković

    09:50 // 24. 9. 2019.

    A sta je sa opstinom pantelej,kada planirate da asvaltirate prilaze iz studenicke ulice.zgrada do zgrade a nigde asvalt.strasno...

  • Mn

    08:35 // 24. 9. 2019.

    Da li neko zna da li planiraju ove godine da asfaltiraju ulice u novoizgradjenom naaelju na Panteleju Somborskoj?

  • luka stojanovic

    15:41 // 20. 9. 2019.

    asfaltiraju put za Gornje Medjurovo ul.LJubise Cvetkovica Robija a ne sprovode kanalizaciju pa ce posle da isti taj asfalt kopaju sramota za celnike opstine Palilula

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: