Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 28. 4. 2017.

| Ekonomija

Bulatović: Država nikada nije više ulagala u Niš nego sada

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupsz
Skupština Grada o investicima i KLER-u; foto: JV arhiva

Na desetine projekata izgradnje i rekonstrukcije ulica, kanalizacija, zgrada, fasada i drugih infrastrukturnih projekata gradonačelnik Niša Darko Bulatović, najavio je na sednici Skupštine Grada, i rekao da je njihova ukupna vrednost oko 12 milijardi dinara.

Uređenje korita Nišave, ulice širom grada, kružni tokovi, kanalizacija u Gornjem Komrenu i Donjem Međurovu, u Gornjem i Donjem Matejevcu, a pored toga, radi se, kaže Bulatović, i vodovod selu Hum.

Gradonačelnik je nabrajao i mnoge druge projekte, kao i one sa kojima se tek konkurisalo kod ministarstava ili stranih fondova.

Država nikada nije više ulagala para u naš grad nego sada. Ako nije tako neka neko ustane i neka kaže. Nisam pomenuo investicije koje donose investitori kroz izgradnju svoji fabrika. “Leoni” 22 miliona evra, “Džonson elektrik” 50 miliona evra, “Aster” 20 miliona evra, INI 32 miliona evra, “Cumtobel” 30 miliona evra, Lozni kalem za investiciju za akva-park 9 miliona evra - rekao je Bulatović.

U Tvrđavu, kako je rekao, "nikada više neće biti uloženo nego što je to učinjeno ove godine".

Projekti su urađeni i sredstva su prebačena. Ja o tome pričam, ne pričam o magli. Nikada više neće biti uloženo u Tvrđavu nego ove godine - rekao je Bulatović.

Tokom današnjeg zasedanja, ove projekte, planove i cifre je Bulatović pomeuo više puta za skupštinskom govornicom, a na to mu je više puta odgovarao odbornik Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović.

Gospodine Bulatoviću, Vi govorite kao da sve počinje od vas. Mi smo doveli 6 fabrika. Doveli smo i “Leoni” i “Džonson elektrik”. Vi ste doveli “Aster”. Profesor doktor Zoran Perišić i profesor doktor Mile Ilić su jedne NOve godine nazdravljali šampanjcem za “Aster” i to je sve - rekao je Jovanović.

Gradonačelnik je na to odgovorio da ne želi da komentariše ničiji rad, da poštuje svačiji rezultat, ali “da treba da se poštuje to što ova Vlada ulaže u Niš najviše sredstava”.

Predsednik Vlade promoviše ovaj Grad u svakoj prilici, kao centar jugoistoka nae zemlje i jedan od središnjih gradova Balkana - rekao je Bulatović.

Odbornici su razmatrali i rad Kancelarije za ekonomski razvoj (KLER) koja je i nosilac i kreator brojnih projekata, a diskutovalo se i o tome ko je oformio Kancelariju pre nekoliko godina.

Na kraju su se svi složili da KLER mora da postoji i da, kako se čulo, radi dobar posao za grad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mitar Vuković

    17:59 // 2. 5. 2017.

    Koliko ja vidim od ulaganja ovde je jedino uloženo vreme da sa nahvali vlada A.V. i da gradonačelnik ubere neki šlihterski poen kod partijskih ćata. Biće da i on, kao i svi njegovi prethodnici sanja o odlasku u prestonicu jednoga dana. Samo da se dokaže dostojnim.

  • Darko Marković

    11:13 // 2. 5. 2017.

    Dzabe ljudima kružni tokovi i ulice kad nemaju para da natoče gorivo, sa ovim minimalcem uskoro ni račune nećemo moći da isplaćamo. Spominju tu neke nenormalne cifre(kao Banana svojevremeno) a narod sve teže živi.

  • neko iz mase

    23:09 // 30. 4. 2017.

    gradski oci------bojzi, guska,pesa....sve kulturica do kulturice!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: