Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 4. 8. 2017.

Bulatović: Građani će grejanje u Nišu moći da plaćaju po kvadratu, iako zakon propisuje drugačije

Gradska toplana Skuplje grejanje "po kvadratu" u odnosu na prošlu sezonu; Foto: Arhiva JV

Iako je od prelaska na obračun grejanja po potrošnji prošlo više godina, u Nišu će i sledeće sezone biti moguće da se grejanje plaća po starom, odnosno da se obračunava po kvadratu površine stana. Ovo se kosi sa zakonom, rekao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, ali je, kako dodaje, i od koristi Nišlijama koji troše mnogo više od proseka.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Vladimir

    12:53 // 4. 8. 2017.

    Uvezu energent, ne znaju po kojoj je ceni kupljen , ne znaju po kojoj ceni će da se proda, neumeju da izračunaju da li imaju prihode i koliki su im troškovi, a glavni problem im je da li građanima dihtuju prozori. Toplota se meri u kalorimetrima i prodaje u snazi,a oni u 21. veku toplotu prodaju po m2. Mada ništa ne čudi u zemlji gde se umetnost kupuje na kg, obrazovanje novcem.

  • ovde su stvari

    13:04 // 4. 8. 2017.

    daleko od popravljivih

  • tip for today

    13:27 // 4. 8. 2017.

    nije predavanje na fakultetu ali eto..

    uradite dopunu zakona o e.

    po mogućstvu, bez tendera

    već dovoljno nervirate ljude

  • Dragan,Niš

    13:42 // 4. 8. 2017.

    Nije po zakonu,al nema veze imaju skupštinsku većinu pa će da izglasaju da zakon nije prekršen!!E pa neće da može,po kom osnovu može neko da bude subvencioniran samo zato što je kupio stan,jeftinije naravno,u zgradi u kojoj treba da se uloži da bi živeo komfornije i ekonomičnije.Ne mogu da se favorizuju građani koji žive u kolektivnoj gradnji,šta je sa onima koji žive u kućama i moraju to sami!

  • ANA

    14:01 // 4. 8. 2017.

    Aman ljudi, ne mogu da shvatim vas, koji stalno nesto kukate i trazite preko hleba pogacu. Setite se kakva je bila zima, a radijatori su bili topli i danju i nocu. Pa sta vise trazite? Dugo godina sam u Nisu i pamtim zime sa mlakim radijatorima. Priustila bi vam jednu sezonu bez grejanja, pa da vas cujem onda!

    • Gaga

      14:30 // 4. 8. 2017.

      Trazimo da nas ne kradu! Sto se tice danonocnog grejanja , ali i mlakih radijatora , sve to placamo najskuplje u zemlji.

    • Kad se ne grejes ne treba ni da platis! Ja tebe ne shvatam da u prodavnici ne placas nesto sto nisi uzela!

      16:48 // 7. 8. 2017.

      Trazimo da na svoju instalaciju u nasim stanovima ugrade merne instrumente ako zele da naplacuju po utrosku. Ovako naplacuju "utrosak" (citaj kradu) onoliko koliko su oni odredili da si utrosio a ne onoliko koliko je meni trebalo ili onoliko koliko sam stedeci sebi priustio. Sa tolikim novcem koliko oni naplacuju i kilovatima koje karikiraju moze se grejati ne 60 nego 360 kvadrata.

  • Gaga

    14:27 // 4. 8. 2017.

    "Matematicari" iz Toplane.Dno dna!

  • Ing Zoran Vukov

    15:09 // 4. 8. 2017.

    Sve dok građani Niša ne shvate da je plaćanje VARIJABILNOG DELA ustvari stvarna obaveza, a da se sa FIKSNIM delom sa cenom 28,26 din/m2 mes x 12 mes=339,12 din/m2 god +10% PDV=373,032 din/m2 god je drugi porez na imovinu, koji za stan od 60 m2 iznosi još 22.381,92 din i taj drugi nezakoniti porez na stan uzima grdska uprava i političke partije koje su tako ugrađene u cenu grejanja.

  • Kaljari

    16:25 // 4. 8. 2017.

    Pocinje smaranje sa Toplanom i nezadovoljnim potrosacima!Jedni napadaju,drugi se brane,direktori se menjaju kao carape i nista-isto!
    Pre tri godine,bila je 2014,odose tri godine zivota...

  • limunko

    14:04 // 5. 8. 2017.

    Dakle,nastavljamo sa krsenjem zakona...zarad socijalnog mira i "politicke stabilnosti" moze i krsenje mira do sledecih izbora.Gradonacelnik mora da zna da svaki zakon,cak i ako je los,mora da se primenjuje ili se donosi novi koji je bolji.Bice sudovi zatrpani...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: