Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 18. 10. 2017.

| Društvo

Bulatović: Nije strašno što sam predložio nekoliko direktora javnih preduzeća

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
darko bulatovic
"Ništa strašno"; foto: Vanja Keser

Iako prema Zakonu o javnim preduzećima kandidate za direktore javnih preduzeća bira Komisija za izbor direktora, nakon čega Gradsko veće usvaja predlog, gradonačelnik Niša Darko Bulatović priznao je da je sam predložio nekoliko kandidata i ističe da u tome ne vidi nikakav problem.

Neki od bliskih Bulatovićevih saradnika, koji su predloženi za direktore su pomoćnik gradonačelnika za investicije Dragoslav Pavlović, koji bi trebalo da sedne u fotelju JKP Mediana, kao i pomoćnik gradonačelnika za finansije Igor Vučić, koji bi trebalo da bude postavljen kao prvi čovek JKP Naissus.

Iako je suprotno Zakonu o javnim preduzećima, u kojem se navodi da Komisija za izbor direktora predlog kandidata prosleđuje Gradskom veću, a ovi dalje Skupštini Grada, Bulatović ne vidi ništa sporno u tome što je upravo on predložio ove kandidate.

Je l’ mnogo strašno što je gradonačelnik predložio 2-3 kandidata? - zapitao je Bulatović za skupštinskom govornicom.


Bulatovićevi direktori nisu bili prvorangirani na listi Komisije

Gradonačelnik Niša tvrdi da bi Gradsko veće prekršilo Zakon da nije usvojilo prvorangirane kandidate sa liste Komisije za izbor direktora.

Jedan odbornik je rekao da je Gradsko veće preinačilo odluku Komisije. To bi bilo da smo mi umesto prvog, predložili drugog ili trećeg i Zakon to ne dozvoljava - rekao je Bulatović.

Međutim, upravo je Pavlović bio drugorangirani kandidat, iza dosadašnjeg direktora Mediane Bratislava Vučkovića, dok je Vučić bio čak trećerangirani prema odluci Komisije, ali to nije sprečilo Gradsko veće da njihove kandidature dostavi Skupštini Grada na usvajanje. I Pavlović i Vučić su predloženi za vršioce dužnosti.

Podsetimo, imena tri najbolje rangirana kandidata objavljena su tek 22. septembra, a Gradsko veće je svoju odluku doneo tek juče. Čitav postupak za izbor direktora je bio netransparentan, a Komisija do kraja postupka nigde nije objavljivala svoje odluke. Niška preduzeća su sada formalno bez direktora, jer su dosadašnjim rukovodiocima istekli mandati.

Nakon objavljivanja rang liste, pored toga što je utvrđeno da Dejan Andrejević nije ispunjavao uslove za direktora Vodovoda, i kandidat za direktora “Tržnice” Radovan Milojević je rekao da ga je jedan član Komisije ucenjivao, a primedbe je podneo i Sindikat “Nezavisnost” niškog Vodovoda, koji je najavio i krivične prijave.

I Gradsko veće je zaključilo da Komisija nije ispoštovala Uredbu Vlade Srbije o izboru direktora, pa je zbog toga i odluka o predlozima Komisije prolongirana.

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta "Hoću da znam, partijsko zapošljavanje u javnim institucijama" koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    18:02 // 19. 10. 2017.

    Strašno bi bilo da su ostali isti.

  • sugradjanin

    05:57 // 19. 10. 2017.

    Ma STRASNO je sto si ti gradonacelnik.

  • Aperkat

    18:18 // 18. 10. 2017.

    Srbija=Katanga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: