Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 28. 9. 2018.

| Društvo

Bulatović: Sa niškog aerodroma jedan let više

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bulatovic
Gradonačelnik izračunao jedan let više; foto: Vanja Keser

Iako je mađarska avio-kompanija Wizz Air odlučila da ukine let iz Niša do Malmea, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je komentarišući ove promene rekao da Niš nema jedan let manje, nego jedan let više, jer će od 15. novembra avioni ove kompanije leteti na realiciji Niš - Beč.

Prvi čovek Niša je o odustajanju Wizz Air-a od leta za Malme govorio u jutarnjem programu TV Prva, a kako je rekao sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” neće biti manje, nego više letova.

Moj komentar je da je trebalo da kažete da imamo jedan let više, jer se od 15. novembra otvara linija za Beč i to je najjača linija koja postoji bar na prostorima Evrope i Nišlije će imati priliku da imaju jednu takvu destinaciju - rekao je Bulatović.

Ipak, matematički je jasno da se ne radi o jednoj liniji više, jer će od 7. januara, kada i definitivno prestanu letovi za Malme, uz liniju za Beč, broj linija sa niškog aerodroma biti isti kao i danas.

Gradonačelnik je rekao i da su promene u linijama zapravo pitanje tržišta i odluke privatne avio-kompanije i da se u to ne može niko mešati. To je za Bulatovića znak da je doneta dobra odluka o državnom vlasništvu nad niškim aerodromom.

Iza niškog aerodorma u ovakvim okolnostima i uslovima može da stoji samo jaka država kao što je Srbija - rekao je Bulatović za TV Prva.

Podsetimo, mađarski avio-prevoznik od 7. januara neće leteti iz Niša za Malme, a kako su rekli u Inicijativi “Ne damo aerodrom” radi se o liniji koja imala najveći broj putnika i letova.

Prvi avion za Malme poleteo je iz Niša juna 2015. godine, a na Aerodormu “Konstantin Veliki” nisu želeli da komentarišu najavljene izmene u redu letenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Su

    08:40 // 29. 9. 2018.

    Pored Linije za Malme koja se ukida 07.januara, nemoguce je kupiti karte Wizz air-a i za ostale destinacije nakon 31. marta, a za Bec koji se uvodi u novembru karte se mogu kupiti do kraja juna???

  • Posmatrac

    23:26 // 28. 9. 2018.

    To sabiranje i oduzimanje po LOMBROZOVOJ teoriji relativiteta...... Alal ti vera, Bulatovicu. Mator covek izigrava klovna cim usta otvori.....

  • Nekome drzava, nekome maceha

    17:17 // 28. 9. 2018.

    Zar ne rekose da su ga detaljno pregledali?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: