Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 28. 2. 2017.

| Društvo

Bulatović: Socijalni stanovi u Nišu biće gotovi za 2 meseca

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
majakovski
Uskoro useljenje; Ilustracija; GSA

Posle skoro 3 godine i probijenih rokova socijalni stanovi u Nišu, u Ulici Majakovskog, privode se kraju, a prema najavama gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, sve bi trebalo da bude završeno za 2 meseca kada se očekuje i useljenje prvih stanara.

Nišlijama koji bi da žive u stanovima koje su zajedničkim parama gradili grad Niš i Srbija, trebaće 643 evra po kvadratu, kolika je cena bez PDV-a. Nadležni pojašnjavaju da će svima koji kupe stanove novac od PDV-a biti vraćen, jer je reč o socijalnim stanovima, a i to bi trebalo da bude kupovina prvog stana.

Izgrađene su 2 lamele sa ukupno 70 stanova, od čega će 52 biti na prodaju, dok je 18 planirano za iznajmljivanje.

U toku su radovi na parternom uređenju, radi se na prilazima zgradi, dvorištu i parkinzima, a nakon toga trebalo bi da bude raspisan i oglas za prodaju.

Iz Grada najavljuju da će na ovoj lokaciji u narednim godinama biti izgrađene još tri lamele sa socijlanim stanovima, a trebalo bi da se realizuje i državni projekat “Stan po meri”. Ti stanovi bi trebalo, kako je rekao gradonačelnik Niša, da se grade na Ledenoj steni.

Podsetimo, izgradnja stanova u Ulici Majakovskog počela je 2014. godine, a na tenderu je najbolju ponudu dala “Tončev gradnja” iz Surdulice, a čitav projekat vodi Gradska stambena agencija. U jednom trenutku radovi su zastali zbog, kako su rekli u “Tončev gradnji”, lošeg tendera, a kasnilo se i sa plaćanjem. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MK

    14:09 // 22. 6. 2017.

    Ocigledno se ne zna nista o socijalnom stanovanju.I koja je to cena 643 eura po kv. metru. Socijalno stanovanje. kao sto su nabijene cene stanarine uPasi Poljani,najam,zakup 80 eura,85.,plus troskovi.U drugim drzavama socijalno stanovanje je tako, sto je minimalac 1300 eura, 400 eura socijalan stan i 100 eura dazbine. Ovde socijalno stanovanje, minimalac150 eura,socijalan stan 80 eura, dazbine100

  • Roki

    15:54 // 28. 2. 2017.

    643 evra, na kraju grada a sa PDV oko 770 evra nije ni malo jeftini a još manje za socijalu...I sama zgrada nije praavljena od nekih vrhunskih materijala i slično...

    • Vjuer

      23:29 // 28. 2. 2017.

      To nije kraj grada, nego trenutno najatraktivnija lokacija u gradu. Blizina reke, čist vazduh iz vodovoda, nekoliko tržnih čentara u neposrednoj okolini, autobuske linije,... Kad ćete da shvatite da se centar grada pomerio ka istočnom delu?

  • Vlada

    12:43 // 28. 2. 2017.

    Kako se moze podneti zahtev za kupovinu tih stanova? Ako vec nisu svi prodati

    • jjmn

      14:03 // 11. 3. 2017.

      Ne znam kako se za 2 meseca ocekuje useljenje prvih stanara?!?!?!?! I ko ce biti ti stanari?!?!?! Svalerke politicara?!?!?!?! Pa moj muz i ja se mesecima raspitujemo o uslovima za konkurs i sta nam treba!!!Jedino sto smo saznali je da zgrada nije gotova i ne zna se kada ce poceti konkurs!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: