Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 6. 7. 2018.

| Društvo

Bulatoviću ostalo još 11 neplaćenih prekršajnih kazni

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
bulatović4:3
Kazne (ne)moraju da se plaćaju; Foto: Vanja Keser/Južne vesti

Gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću ostalo je, prema registru neplaćenih kazni, još skoro neplaćenih 57.000 dinara za zaostale prekršaje. Bulatović je u zadnjih mesec dana platio nekoliko kazni, ali je najveći deo ostao neizmiren.

Na poslednjem preseku, u istraživanju gradonačelnikove imovine i prekršaja, početkom juna Bulatović je bio dužan 70.000 dinara, zbog kazni koje plaća kao bivši direktor i odgovorno lice Elektrodistribucije i Jugoistoka.

Juče sam platio pet. Ne znam još koliko je ostalo. Mislim da sam svaku platio. Kazne koje plaćam, plaćam kao odgovorno lice dok sam bio direktor Distribucije za svaki strujomer od Bujanovca do Negotina i to mi se tako stavilo na teret kao da sam ja kriv za to, a krivo je preduzeće, naravno. Ali vi snosite odgovornost kao odgovorno lice i kazne plaćate iz džepa. Nebrojano kazni, ne znam koliko stotina hiljada sam platio za nešto za šta nisam odgovoran, jer kad sam došao zatekao sam stanje kakvo sam zatekao. Kao direktor nisam mogao da kupim strujomere, jer je to radio EPS, a ne Jugoistok - objašnjava Bulatović.

Ako gradonačelnik ne zna, zna registar neplaćenih kazni. Registar Ministarstva pravde kaže da Bulatović ima još 11 neplaćenih kazni u iznosu od 56.900 dinara.

Po sopstvenim rečima, gradonačelnik je na svojoj koži osetio "čari centralizacije". Bulatović napominje da Jugoistok nije mogao da ima javne nabavke, već samo EPS, jer su nabavke, po rečima Bulatovića, bile centralizovane.

A ja danas ispaštam i tamo me označavaju kao... kakvu osobu za nešto za šta nisam kriv. Ali zakon kaže odgovorno ste lice u pravnom licu i kažnjavaju me zbog toga - naglašava Bulatović.

Podsetimo, Darko Bulatović bio je direktor Jugoistoka od marta 2014. do preuzimanja mesta gradonačelnika, jula 2016. On je kao odgovorno lice ovog preduzeća kažnjavan najmanje 34 puta novčanim kaznama koje nerado plaća, iako ima primanja od 141.000 dinara., te su u nekoliko slučajeva one bile preinačene u kazne zatvora koje nikada nije odslužio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dovla

    23:36 // 9. 7. 2018.

    Dodjose pre nek dan da me apse zbog 2500 din sto platih kaznu, al nisu u sistem sas sup rekose mi u sud pa samo kad me priapse da imam uplatnicu u dzep

  • miodrag-mića

    19:42 // 8. 7. 2018.

    Sila

    • пензионер МАРК

      11:36 // 13. 7. 2018.

      И срамота!

  • dule

    17:49 // 8. 7. 2018.

    Bruka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: