Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 28. 12. 2018.

| Društvo

Bulevar heroja sa Košara tokom večeri privremeno asfaltiran

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
bulevar
Asfalt do proleća, pa od proleća se skida da bi se gradio kružni tok; foto: V. O.

Premda su predstavnici gradske vlasti pre samo nekoliko dana tvrdili da je Bulevar heroja sa Košara u Nišu završen po projektu, ali da nije pušten u saobraćaj jer je ostao neasfaltiran deo puta, zbog naknadne odluke da se na proleće tu izgradi kružni tok, radnici su sinoć ipak asfaltirali tih stotinak metara. Pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević sada kaže da je to privremeno rešenje.

Novoizgrađeni bulevar koji se na oko 500 m prostire između Mašinske industrije i fabrike Filip Moris, nakon više probijenih rokova, konačno je spojio Bulevar 12. februar i Bulevar Nikole Tesle. Na asfaltiranju se radilo tokom večeri 27. decembra, a asfalt će poslužiti tek privremeno.

Bulatović je za skupštinskom govornicom rekao da je bulevar izgrađen, ali da nije pušten za saobraćaj, a njegov pomoćnik Milošević dodao je da će radovi biti nastavljeni na proleće.

Međutim, sada pomoćnik gradonačelnika za energetiku i izgradnju Milošević kaže da je privremeno asfaltiranje učinjeno mimo prvobitnog projekta i mimo novog plana da se izgradi kružni tok za koji se još čeka građevinska dozvola.

Uradili smo privremenu vezu iz održavanja, kako bi bio u funkciji do okončanja projekta za kružni tok. To nije bilo predviđeno prvobitnim projektom. Iz održavanja smo ih povezali, kao privremeno rešenje - naveo je Milošević.

Milošević dodaje da je tako odlučeno odavno, ali da su imali problem sa izvođačem radova, odnosno firmom M univerzal tim. Ipak, dodaje Milošević, upravo je ova firma i privremeno asfaltirala ovo parče kolovoza.

Iako je formalni izvođač Tehnogradnja, na terenu je tokom leta bila ekipa i mehanizacija niške firme M univerzal tim, koja je u višemilionskoj blokadi već nekoliko meseci i zbog koje je i sam grad prepun nesaniranih udarnih rupa.

Podsetimo, bulevar koji treba da spoji Bulevar 12. februar i Bulevar Nikole Tesle trebalo je da bude završen još decembra 2017. godine. Rok je poslednji put probijen septembra ove godine, zakad je gradonačelnik Bulatović sa sigurnošću obećao otvaranje ove važne nove saobraćajnice.

Inače, firma M univerzal tim koja je 2017. i 2018. sanirala udarne rupe u Nišu i okolini ima višemilionsku blokadu računa, dok je ugovore potpisane sa Direkcijom za izgradnju Nišazaložila kod drugih. Direktor Direkcije Nebojša Lović je istakao da je nezadovoljan njima, a stručnjaci su ocenili da zalozima blokirani M univerzal zaobilazi isplatu dužnicima i pare preusmerava na svoje ili firme sa kojima sarađuje. Inače, takva praksa traje godinama.

Inače, M univerzal tim se do raspisivanja javne nabavke za održavanje niških ulica 2016. godine bavio ugostiteljstvom pod imenom MD univerzal turs. Tada je gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio da ne vidi ništa sporno u tome i da je bitno da posao bude odrađen po najjeftinijoj ceni.

Bulatović je inače sa vlasnikom "problematične" firme sarađivao godinama, mada je novinirama govorio da ne zna ništa o M univerzalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stado

    10:36 // 30. 12. 2018.

    Samo malo stado od 144000 osoba ide na nebo i vladace sa Kristom zato dodjimo na docek svi.

  • CT

    09:39 // 30. 12. 2018.

    U DUP Grada još pre nekoliko godina je ucrtan pomenuti kružni tok.
    Plan je mogao da se pogleda i preuzme.
    Pitanje da li oni uopšte gledaju te planove

  • catch me

    17:38 // 29. 12. 2018.

    Jao jadan Milošević, upetlja se kad laže i objašnjava... Izgleda pali samo kad se napnu preko medija i u Skupštini... Plaše se javnosti, znaju da su slabi i nesposobni ali se krivu iza velikog tate na listi, a propast su svi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: