Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:01, 4. 3. 2024.

| Društvo

Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića u Nišu od juna u funkciji

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
bulevar gorana ostojića 1
Prvobitni rok bio kraj 2023. godine; foto: JV / Tamara Radovanović

Juna ove godine trebalo bi da bude završen Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića u Nišu, koji spaja opštine Pantelej i Crveni Krst, kaže direktor Direkcije za izgradnju Zoran Prokić. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navodi da je Grad za to predvideo više od 500 miliona dinara.

bulevar gorana ostojića 3 foto: JV / Tamara RadovanovićNovi niški bulevar nastavlja se na Bulevar Svetog Pantelejmona, levo od raskrsnice kod crkve iz pravca Kosovke devojke. Rade ga Međarci i Trace, a nadležni su najpre završetak radova najavljivali za kraj 2023. godine.

Ipak, on još nije završen. Ostalo je da se odradi završni sloj asfalta, kao i servisna saobraćajnica sa strane, osvetljenje i infrastruktura u zelenom pojasu, kaže Prokić.

Pri kraju smo druge faze. Asfaltirana je deonica od 1 kilometar i 100 metara u prvom sloju. Trenutno radimo treću fazu u dužini od oko 400 metara, da bismo spojili ovaj bulevar sa kružnim tokom kod Bulevara Nikole Tesle. Očekujemo završetak obe trake i puštanje saobraćaja juna ove godine. Bulevar će biti u funkciji kada prođe sve relevantne komisije koje bi trebalo da ga puste u rad - navodi on.

bulevar gorana ostojića 4 foto: JV / Tamara RadovanovićTako bi novi bulevar trebalo da bude otvoren za saobraćaj više od četiri godine nakon što je dobio naziv.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ističe da je Grad za Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića predvideo više od 500 miliona dinara iz sopstvenog budžeta.

Međutim, na pitanje koliko tačno radovi u drugoj fazi, a koliko ukupno koštaju - Prokić nije dao konkretan odgovor.

Radove izvodimo etapno. To je iz programa izgradnje grada. Postoji više faza i kada bude završena i treća, dobićete informaciju koliko je ukupno bulevar koštao, s obzirom na to da se izvode radovi gde imamo i dosta velikog obima posla u trećoj fazi. Zemljani radovi su više nego što su normirani. Moramo da savladamo i tu visinsku razliku, tako da ćete imati informaciju koliko su radovi ukupno kada se završi, pošto mi radimo paralelno i bulevar i servisnu saobraćajnicu - kaže direktor Direkcije za izgradnju.

bulevar gorana ostojića 2 foto: JV / Tamara RadovanovićSotirovski navodi i da će uz pomoć novog bulevara građani lakše moći do istočnog kraka Koridora 10 i ka severu zemlje, dok predsednici opština Crveni Krst i Pantelej veruju da će tako biti rasterećen saobraćaj.

Nama je važno to što su investitori i te kako zainteresovani za našu opštinu, jer smo komunalnu infrastrukturu maltene kompletno rešili. Ovim povezivanjem sa Bulevarom Heroja sa Košara zadovoljni će biti i sugrađani, ali i svi investitori - kaže predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović.

I čvorišta saobraćajnih gužvi u opštini Pantelej - Jagodin mala i Knjaževačka ulica - biće rasterećene, kaže predsednica te Opštine Nataša Stanković, koja ističe i da će, prema planu Zavoda za urbanizam, tu biti i nova škola, kao i park.

Podsetimo, izgradnju su do sada pratile žalbe stanara na to da nedostaje kanalizaciona mreža, iako se bulevar uveliko asfaltira, kao i pronalazak rimskog vodovoda iz antičkog Naisusa na samom gradilištu.

Naziv “Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića” niški odbornici usvojili su još početkom 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Taksista

    20:58 // 5. 3. 2024.

    @Bund pro orijente

    - Ivo Andrić u Brzom Brodu
    - Mihajlo Pupin iza Urgentnog
    - Vuk Karadžić u Čokotu

  • Naissus

    20:51 // 5. 3. 2024.

    Dok ste se nakanili da "skockate" 2 kilometra asfalta, završi se rat u Ukrajini. Toliko ste ažurni.

    Da li ste vi svesni da vam se početak tog bulevara (od crkve do Ilindenske) bukvalno raspada? Trava bre raste iz kolovoza a vi bi da puštate to u opticaj!?

    • Dragana

      08:19 // 6. 3. 2024.

      ja živim u blizini odkako je pronađeno nalazište tu ništa nije rađeno

  • Donje Vlase zna sve

    19:53 // 5. 3. 2024.

    To sve rade namerno pa će napraviti problem isto kao sa Jagodin malom,zemljište bilo u državnoj svojini pa ga prodavali narodu za masne pare.Koliko su ljudi samo vozila pokvarili i goriva potrošili zbog uskog grla saobraćaja u Jagodin Mali.Stanovnici Čalija vi ste uskraćeni za pešački prelaz sad ne možete da kupujete namirnice sa druge strane puta.Bliži se April mislite o tome za koga ćete glasati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: