Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 22. 2. 2011.

| Društvo

„Bulevarski prsten“ u Nišu

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Gradski većnik Miodrag Radović obilazi radove na Somborskom bulevaru

NIŠ - Posle izgradnje i rekonstrukcije šest bulevara u Nišu, do kraja predstojećeg leta, centar grada biće značajno rasterećen od saobraćajnih gužvi.

Miodrag Radović, gradski većnik koji između ostalog vodi resor putne infrastrukture kaže da će se oko Niša formirati “bulevarski prsten” u ukupnoj dužini od blizu 20 kilometara.

Na Bulevaru Dimitrija Tucovića radovi su završeni, kao i jedna strana Bulevara Zorana Đinđića, a planira se izgradnja Somborskog, Cara Konstantina i Bulevar Medijana, a Ulica Ivana Milutinovića takođe će se rekonstruisati posle čega će imati širok dvosmerni kolovoz, trotoare i drvored.

Radović objašnjava da ovaj prsten oko Niša vredi ukupno oko milijardu dinara koji se jednim delom finansira iz budžeta Grada Niša, a drugim iz Nacionalnog investicionog plana.

- Bulevar Cara Konstantina, koji ide od naselja Trošarina do Niške Banje biće dug tri kilometra. U delu gde put vodi prema arheološkom nalazištu Medijana, kolovoz će biti prilagođen tako da svi posetioci ovog istorijskog spomenika mogu nesmetano da posete lokaciju. Na tom bulevaru biće obeležena i biciklistička staza pored koje će JKP ”Gorica” zasaditi drvorede. Široki front radova na Somborskom bulevaru u dužini od 2,2 kilometra sa kompletnom zamenom vodovodne i kanalizacione mreže rasteretiće saobraćaj u Knjaževačkoj ulici. Taj bulevar će bukvalno ići od Pantelejske crkve do restorana Lion 3. To znači da svi oni koji idu za, na primer, Zaječar odnosno Beograd i obrnuto, neće morati da idu kroz gustu gradsku saobraćajnu zonu. Od crkve do kraja bi ovaj bulevar trebalo da ima četiri trake. Sličnu korist vozači imaju i od Bulevara Dimitrija Tucovića (pored Železničke stanice) gde je urađen regulisan ulaz u grad - objašnjava Radović.

Iako je ovih dana padala kiša i susnežica, na Somborskom, Medijana i Bulevaru Zorana Đinjđića su se odvijali radovi.

- Bulevar Medijana će značajno rasteretiti protok vozila jer saobraćaj od Niške Banje do Panteleja i severnog dela grada neće zaobilaziti preko Bulevara Nemanjića već će taj pravac biti direktan. Sadašnja Ulica Ivana Milutinovića koja je razrovana od dotrajalosti biće preuređena u široki bulevar sve do medoševačkog mosta, a u dužini od 1,2 kilometra. Tu se nalaze mala i srednja preduzeća. Pored ovog bulevara planira se manja industrijska zona tako da će privrednicima mnogo olakšati distribuciju robe i pristupnost pogonima - kaže Radović.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hah hahahovic

    13:46 // 23. 2. 2011.

    hahahaha, ako smo za jedne pokretne stepenice cekali godinu dana i vise, za te bulevare nam tek predstoji cekanje

  • nislija

    11:36 // 23. 2. 2011.

    @catch me:da potpuno si u pravu.Oftamolog je nadlezan za vid,vecnik Radovic (prof.fiskulture)je zaduzen za sport a Bane za izgradnju grada......
    Ako ovo ne razumes onda ti je dzabe i oftamolog!:))

  • catch me

    10:48 // 23. 2. 2011.

    u zorana djindjica se radi jako ozbiljna rekonstrukcija ulice sa svim instalacijama, tako da neki ne pricaju gluposti!
    najveci je problem sto se radi sporo pa se udavismo u blatu jer celu zimu stoje i ne zavrsavaju ono sto se moze.
    dobro je sto se rade ulice tezak je kolaps u saobracaju !!!
    a bravo za onog jadnika sto kaze da samo banana radi nesto u ovom gradu!
    ajd kod oftamologa(to ti je ocni lekar, posto mislim da nisi bas cist zbog izjave pa da ti objasnim).
    u nove pobede nislije!!!
    ziveli (sto rece sloba i karic)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: