Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 10. 4. 2020.

| Društvo

"Čair" pun, za privremene bolnice u Nišu određena i kasarna i hotel "Nais"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
hala-cair-bolnica7-28mart-foto-vkeser
U hali više nema mesta; foto: Vanja Keser

Nakon što je privremena bolnica hala "Čair" ispunjena, oboleli od virusa korona sa lakšom kliničkom slikom smeštaju u hotel "Centroturist" do same hale, rekao je član republičkog Kriznog štaba Branislav Tiodorović. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da je odlučeno da se za smeštaj ovih pacijenata pripemaju i kasarna na Panteleju, hotel „Nais“ i drugi hoteli.

Svih 256 ležajeva u hali "Čair" popunjeno je pacijentima, a naredno mesto za njihov smeštaj je prenoćište Čair, hotel koji je uz samu halu.

U privremenoj bolnici, u hali Sportskog centra „Čair“ i hotelu "Centroturist" trenutno je hospitalizovano 279 pacijenata, pozitivnih na korona virus COVID-19 - saopštili su iz KC Niš.

Prema dostupnim informacijama, ovaj hotel ima 30 soba i kapacitet od 74 kreveta, ali nije poznato koliko pacijenata će biti smešteno u njemu.

Nakon što se i on popuni pacijentima, prema ranijim najavama, pacijenti će biti smeštani u hale osnovnih škola "Mika Antić" i "Dušan Radović". Nedavno je Grad Niš odlučio da se u privremene bolnice za pacijente sa lakšom slikom kovida adaptiraju i studentski dom kod Medicinskog fakulteta, kao i dva doma za učenike srednjih škola u Nišu.

Danas je predsednik Vučić najavio da se pripremaju i novi objekti za pacijente kojima je potvređen korona virus.

Za njih će biti pripremljena kasarna na Panteleju, hotel „Nais“ i drugi hoteli, kao i posebna ambulantna vozila sa transportnim respiratorima - rekao je Vučić.

Podsetimo, odlukom Vlade svi pacijenti kojima je potvrđen virus korona moraju biti izolovani, smešteni na lečenje i više nema mogućnosti da se leče u svojoj kući.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Ignjatovic

    10:47 // 15. 4. 2020.

    U kivid amvulanti supruga je snimals pluca.Skinete se do pola I goli I znojavi stanete uz aparat,ne dezinfikuje SE odmah ide sledeci.Sami sire virus a nemaju I toplomer ili nece obolelima da izmere temperaturu.Testirali nas I rekli da ce da nas pozovi telefonom,Umesto da nas izoluju Oni koji su pozitivni site virus ne svojom voljom vec sto nexnaju da su pozit8vn

  • Cvetislav

    09:56 // 11. 4. 2020.

    Knez selo ce neko iz vlasti da mariše.... čeka se da prodje ovaj haos...... Kao zemjište preko puta Metro-a što su Beograadjani "slučajno" kupili, pa GA sada slučajno prodali 50puta skuplje Kinezima za fabriku koja se već uveliko gradi..... I sve to povezano sa vlašću....... UŽAS.... Lopovluk

  • Кршење закона је за затвор.

    06:52 // 11. 4. 2020.

    Својим примером " преЦедник" нам је дао смернице:
    -Одбијајте тестирање,јер "сте убеђени да немате корону"
    -Шетајте што више
    -Обавезно у већим групама,као кад довозите респираторе.
    И,зараза ко алкохолом однешена .
    Онда,хихихи,у Милано!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: