Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 5. 11. 2013.

| Društvo

Čairski park na meti vandala

Autor:M. M. i S. J.Izvor:Južne vesti
Cair-6.jpg
Vandali odlomili deo klupe sa amfiteatra u Čairu (foto: Marko Pekić)

Klupe bez naslona, iskrivljene ili potpuno uništene kante za smeće i betonske staze sa rupama i barama mnogim Nišlijama smetaju da uživaju u šetnji Čairom.

Cair-3 Loše stanje u parku Čair (foto: Marko Pekić)Iako u najvećem niškom parku, koji se nalazi u centru grada, gotovo uvek ima šetača, oni kažu da zbog ovakvog stanja stiču utisak da nadležni ne brinu o njegovom izgledu.

Nišlija Marko Pekić u Čairu svakodnevno šeta psa i voli da tamo provodi slobodno vreme, međutim, kaže da mu u poslednje vreme boravak u parku sve manje prija. 

- Sinoć sam šetao Čairom, video sam da je sa amfiteatra odlomljen deo klupe i bačen 50 metara odatle. I kante su uništene. Na stazama za šetnju je mnogo rupa koje su ispunjene vodom i blatom - kaže Marko.

U Direkciji za izgradnju, koja je zadužena za održavanje parka, kažu da će deo problema ubrzo biti rešen.

- Problem sa oštećenim klupama i polomljenim kantama za smeće biće rešen do kraja sledeće nedelje - najavljuje portparol Direkcije Dragan Videnović. Cair-9 Loše stanje u parku Čair (foto: Marko Pekić)

Međutim, kada je reč o oštećenim stazama, situacija je drugačija jer je, kaže Videnović, trenutno prioritet zakrpiti rupe na kolovozu.

- Ako ostane para i vremena do kraja građevinske sezone, manja oštećenja na stazama biće sanirana, ali veća će morati da sačekaju narednu sezonu - kaže Videnović.

U Direkciji ističu da je veliki problem i to što sami građani ne vode dovoljno računa o parku i da često lome i uništavaju klupe i kante.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bojan zovko

    23:25 // 29. 6. 2014.

    Od ovog Vaseg teksta do danas promenilo se samo godisnje doba pa je sad zeleno ali danas sam se zgrozio koliko narod nema osecaja! Sigurno postoji resenje da tom nekulturnom svetu jednom pokazemo zube

  • Nikolaaa

    04:17 // 7. 11. 2013.

    Ja godinama pričam, napraviti sve od izlivenog betona ili gvožđa, pa da stoka lomi svoje noge u pokušaju da uništi javno dobro. Tako su Rusi rešili problem. Možda nije najudobnije za sedenje,ali traje

  • Svevladovic

    02:59 // 6. 11. 2013.

    Ovaj Videnovic laze cim zine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: