Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 19. 1. 2013.

| Društvo

Časni krst studentu Petru Iliću

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
bogojavljenska trka

Dvadesetogodišnji student biologije iz Niša Petar Ilić pobedio je u tradicionalnoj Bogojavljenskoj trci za Časni krst, koja je danas prvi put održana na čairskom bazenu.

Poneo je titulu Bogojavljenskog viteza iako mu je ovo bilo prvo učešće u trci, a konkurenti su mu bili i pripadnici vojske,  žandarmerije i Uprave za vanredne situacije.

- Imao sam strah od konkurencije, ali verovao sam da ću pobediti – rekao je Petar nakon što mu je dodeljen lovorov venac.

Pobeda mu je, osim venca, Časnog krsta i zlatnog lančića, donela nagradu od 30.000 dinara.

Devetnaest takmičara zaplivalo je ka krstu koji je nakon liturgije i blagoslova u bazen bacio vladika niški Jovan. Najmlađi među njima bio je osamnaestogodišnji učenik Saša Popović, a najstariji šezdesetogodišnji penzioner Ivan Đorđević, koji je danas za Časni krst plivao 5. put.

- Plivam svake godine jer je ovo za mene duhovni izazov. Osećaj je nesvakidašnji i božanstven, a to što sam u svakoj trci najstariji učesnik mi je dodatni motiv – kaže Đorđević.

Plivače su bodrili posmatrači sa punih tribina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ocevidac

    18:56 // 22. 1. 2013.

    Svi koji su umesani u ovogodisnje laziranje oko osvajanja CASNOG KRSTA moraju da odgovaraju pa pozivam nadlezne da pregledaju snimak i kazu istinu a odgovorne pred lice pravde.Nedopustivo je da se prevara nagradi a da casni i posteni ucesnici koji su cekali start budu onemoguceni u svojim ciljevima zasta su se i prijavili.

  • ocevidac

    18:50 // 22. 1. 2013.

    Pozivam autora ovog clanka S.J. da napise istinu a ne da plasira NEISTINE u javnost.Niti je trke bilo niti je doticni casno i posteno osvojio krst.Cuj, znao je da ce da pobedi.Kako si znao Petre da nece biti znaka za start,da necete biti diskvalifikovani za prerano skakanje u vodu i da nece biti ponovljena trka?

  • Nišlija

    00:49 // 22. 1. 2013.

    Organizator je napravio veliku I nedopustivu gresku jer nije dat znak za start.Krst je spušten u bazen pre znaka,pojedinci su odmah poskakali u vodu,za njima je skočila I druga grupa dok treca nije ni skočila jer im je organizator koji je bio sa njima rekao da ce trka da se ponovi. Nakon toga političar koji je bio prisutan rekao je da se trka ne ponovi .Kakva bruka I sramota.Svi koji su skočili pre znaka za start trke su trebali biti diskvalifikovani.Ako je dotični političar odlučio da se trka ne ponavlja trebao je da prizna gresku organizatora, proglasi sve učesnike pobednicima a nagradu podeli na ravne časti.Ko ne veruje neka traži originalni snimak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: