Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 15. 2. 2021.

| Društvo

Čaušić o poplavama: Izostala komunikacija države i lokalnih samouprava

Autor:M. MitićIzvor:Južni vesti
vlasotince
Najveći problem bili su neočišćeni kanali i korita; foto: Agencija Publika

Neočišćeni kanali, korita reka, velika količina otpada koje ljudi bacaju, kao i naselja koja su napravljena u retenzijama uzroci su poplava koja su pre oko mesec dana pogodile jug Srbije, rekao je u Leskovcu načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, koji je saopštio i da će se prvo raditi na obezbeđenju kritičnih tačaka.

Posle Pčinjskog i Topličkog okruga, državni sekretar MUP-a Bojan Jocić i načelnik Sektora za vanredne situcije Luka Čaušić obišli su Jablanički okrug, kako bi sa načelnicima štabova za vanredne situacije razgovarali o štetama koje su poplave nanele sredinom januara, ali i o sprečavanju izlivanja reka i kanala u narednom periodu. Sastanak Jablanički okrug Prioritet rešavanje kritičnih tački; foto: M. M / JV

Najveći problem bili su neočišćeni kanali i korita, moramo u narednom periodu o tome više povesti računa. Takođe apelujemo i na građane da ne bacaju otpad u reke. Poplavljena su bila i naselja koja su pravljena u retenzijama, blizu reka gde, kada se velika količina voda sjuri i izađe iz korita, traži svoj put. Mi ne možemo rušiti ta naselja, već moramo pomoći tim ljudima i videti sa načelnicima koje su to kritične tačke koje moraju imati prioritet - rekao je Čaušić.

On je dodao i da je izostala komunikacija države i lokalnih samouprava što nikako, smatra, ne bi smelo da se dešava kada vremenske nepogode zadese neki deo Srbije.

Podsetimo, obilne padavine pogodile su Jablanički okrug 10. i 11. januara, a pojedina brdsko-planinska sela u opštinama Crna Trava, Vlasotince i Medveđa i posle više od mesec dana bila su bez struje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: