Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 19. 1. 2022.

Cela porodica u Vranjskoj Banji glasala, a nije ni ušla na biračko mesto, Tužilaštvo pokrenulo postupak

glasanje Umesto petočalne porodice glasao neko drugi; Ilustracija, foto: Lj. F.

Na referendumu koji je održan u nedelju, 16. januara, glasač iz Vranjske Banje prijavio je policiji da je u njegovo i ime njegove porodice već glasao neko drugi, potvrđeno je Južnim vestima u Tužilaštvu. Prema rečima njegovog advokata Dragana Nikolića, čovek je na glasanje otišao neposredno pre zatvaranja biračkog mesta, kada su mu članovi komisije rekli da je - već glasao.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • veroljub

    10:56 // 19. 1. 2022.

    Sta mislite koliko su SNS-ovci stvarno pokrali na referendumu? Kad je ovo sasvim slucajno otkriveno

  • Milan

    10:58 // 19. 1. 2022.

    Javna je tajna da je u svim selima oko Prokuplja bilo ubacivanja listica u ime gradjana koji nisu izasli na biracko mesto.Ako smo pravna drzava nek daju biracke spiskove na uvid,da se vidi ko je glasao, videlo bi se da nije ni 10%glasalo a biracke odbore uhapsiti hitno.E tek tada bi se stvorili uslovi za buduce izbore.

    • Nikola Ilić

      18:44 // 19. 1. 2022.

      Zato dragi glasači, makar vi koji niste sprečeni fizički, izađite da ne bi davali glas ološu

  • Ivan

    10:42 // 19. 1. 2022.

    Moramo u Aprilu svi da izadjemo i da branimo biračka mesta....kao onomad u šetnju,svi zajedno svako u svoju biračku jedinicu,olovke,telefone,piši snimaj....inače će opet pečenjari i megatrendovci da nam upravljaju državom!!!

    • Koga za predsednika Srbije

      11:51 // 19. 1. 2022.

      Pogledaj moj fb profil Koga za predsednika Srbije. Tamo sam lepo objasnio sta treba da uradite. Ne morate da idete na proteste, da blokirate saobracaj ni da se bijete sa policijom. Jednostavno pocnite da nosite sat na desnoj ruci i tako svuda pokazujete svoj stav. Kad izlazite na glasanje po tome ce svi da vide da ste glasali protiv nazadnjaka i znacemo rezultate i pre nego sto oni krenu da broje!

    • Perča komšija

      14:42 // 19. 1. 2022.

      Koga za predsednika .... a ko nema ručni sat, neka uzme budilnik, veže ga i okači na šiju. Ajde bre ne zanosi se glupostima, nego svi na izbore!

    • Koga za predsednika Srbije

      07:13 // 20. 1. 2022.

      @Perča komšija "Ajde bre ne zanosi se glupostima, nego svi na izbore!" Da, naravno, stara parola: svi na izbore (koje ce oni da pokradu). I nemoj Perco opet da pocnes da nam pricas bajke o tome kako ce opozicija da ima kontrolore jer odlicno znamo da su ih do sada sto puta preveslali. Kako se opozicija dokazala kao nesposobna, vreme je da poslusate jednostavan savet.

  • zzzzz

    10:36 // 19. 1. 2022.

    Mađari iz Vranja!

  • svedok

    20:09 // 19. 1. 2022.

    U jednom selu pored Nisa kontrolori SNS su se opijali grejanom rakijom od ranog jutra i savetovali glasace kako da glasaju... Besmisleno je vise govoriti i ucestvovati u bilo kakvom glasanju u ovoj zemlji...

    • pero

      17:48 // 23. 1. 2022.

      naprotiv, svi treba da izađu i glasaju da ne može da dođe do zloupotrebe

  • Trajko Stojimirov

    13:57 // 19. 1. 2022.

    U selo Pavlovac blizu Vranje ,na komšiku mu vukicu pokojna majka gu je dobila poziv za glasanje . Štu ne proverite da neje možda isla na glasanje . Oprosti mi boze nese sprdam sas pokojnici . Bog dusu da gi prosti . Lka zemljanekagije. Al da se samo znaje .

  • Decak

    21:36 // 19. 1. 2022.

    Trebalo bi se izboriti da posle izbora glasacki spiskovi sa imenima glasaca budu javno izlozeni u opstinama tokom 30 dana posle izbora. Tako bi gradjani mogli da provere glasacki proces.

  • Vleksandar Aucic

    11:42 // 19. 1. 2022.

    Ako je opozicija nesposobna da sacuva glasacke kutije i regularnost izbora, kako ce biti sposobni da sacuvaju drzavu? Izem ti stranku i njenu unutrasnju organizaciju ako nema na svako glasacko mesto svog predstavnika. Naravno da ce sns da pokrade izbore i opet da pobedi kad im oni to dozvoljavaju.

    • B.R.

      12:16 // 19. 1. 2022.

      Ovo nisu bili izbori, već referendum i opozicija nije imala izborne liste koje bi mogle da delegiraju svoje posmatrače. SNS je to iskoristio da komisije na biračkim mestima ispuni svojim članovima. Molim Vas, ne širite malodušnost.

    • Aleksandra

      12:31 // 19. 1. 2022.

      Kritikuješ opoziciju na biračkim mestima, jer kao nešto znaš. Hajde pogledaj u vestima gde su sve opozicioni članovi komisija udaljavani sa biračkih mesta. Da li ti shvataš da ti ljudi bukvalno moraju da se bore za mogućnost da kontrolišu glasanje i brojanje glasova? Da li treba da se biju? Država i izborna komisija su u zakonskoj obavezi da omoguće glasanje na način koji predviđaju Ustav i zakon.

    • 1+1=?

      16:30 // 19. 1. 2022.

      Челај,ово нису избори већ референдзм.Воља грађана,"за нашу децу".Да ли је могуће да је СНС банда којој је једини циљ отимање,издаја,продаја?Да ли је могуће да морамо да штитимо не само кутије,већ и ваздух,земљу,живот,будућност?Онда се,драги суграђани за то је бирају средства,а мафијаши власт предати милом сигурно неће.

  • Torpedo

    18:06 // 19. 1. 2022.

    Ispada da je Nogo, bacanjem kutije, sve lepo objasnio !
    Izgleda da na lopove, bahate i jajare, samo sila skrece paznju !

  • Će se poprave .Će bude vise

    22:32 // 19. 1. 2022.

    PA sta je to.Ce vidite kako kako uleteo hiljadu listića kad treba.To je specijalnost.

    • tasa abdul

      11:12 // 20. 1. 2022.

      Bilo je na jugu Srbije mnogo takvih slucajeva. Na referendumu je pobedila opcija NE. Ali pazi ovo.
      Jovičića,SNS, bivseg predsednika opstine Palilula u Beogradu, brani, advokat Vladimir Đukanović, funkcioner SNS i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe. Nije objavljeno dali je tuzilac SNS, a za sudiju se zna. Kako Vucic kaze.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: