Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 20. 6. 2014.

| Društvo

Ćele-kula Italijanku ostavila bez daha

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
cele-kula-paola-perfeti.jpg
Ćele-kula je nešto najbizarnije što je Paola videla

Kambodža, Kuvajt, Mongolija, Šri Lanka ili Indija nisu ostavili toliko jak utisak na putopisca iz Rima Paolu Perfeti kao Ćele-kula u Nišu.

Tridesetogodišnja Italijanka Paola Perfeti je do sada obišla skoro celu Evropu, bila je u Maroku, Tunisu, Egiptu, Kini, Kambodži, Mongoliji, Kuvajtu, Šri Lanci, Indiji, Kanadi i Americi, pa je priče o ovim zemljama objavila na svom blogu na kom upoznaje ljude sa znamenitostima koje obilazi.

IMG-0858 Paola je imala tri dana da upozna Niš

Posle posete Srbiji i Nišu Paola je objavila post o Ćele-kuli koji je počela rečima “odvešću vas u srce Balkana u posetu jednom od najčudnijih prizora koje sam ikada videla, jedno od najbizarnijih mesta koje sam videla je u Nišu.

- Postove o Srbiji objavljujem povremeno, pa sam pre neki dan prvo objavila priču o Ćele-kuli, koja je bila mnogo interesantna, ali ima još mnogo stvari koje su mi se svidele u Nišu. Bila sam 3 dana u gradu i imala sam auto, pa sam mogla da lako istražim Niš i okolinu - priča Paola.

IMG-0946 Paola želi da se na leto vrati u Niš

Ona je na svom postu napisala istoriju o Ćele-kuli i savetovala one koji žele da posete “glavne znamenitosti u Nišu” da uzmu kombinaciju ulaznica od 200 dinara za Medianu, Logor i Ćele-kulu.

U Srbiji je, kako sama kaže, provela dve divne nedelje.

- Oduvek sam htela da posetim ovu državu jer sam bila radoznala. Posle posete Sloveniji i Hrvatskoj, nastavila sam da istražujem Balkan i došla sam u Srbiju - kaže Italijanka.

Naša zemlja ju je oduševila, kako sama priznaje, a utiske je prenela u postu koji je nazvala “La mia Serbia” (“Moja Srbija”)

- Svideli su mi se ljudi, hrana, okolina, priroda, istorija, jezik, vreme… Verovatno sve u vezi Srbije. Kada sam se vratila kući, napisala sam post o Srbiji pokušavajući da pojasnim zašto svako treba da poseti Srbiju - pojašnjava Paola.

IMG-1019 Sprema nove postove na svom blogu o Nišu

Ona je iskoristila to vreme da obiđe što više može, ali na njenu žalost nije mogla da vidi Konstantinovu vilu i Đavolju varoš.

- Posetila sam mnoge znamenitosti, nažalost Mediana je bila zatvorena zbog rekonstrukcije. Iako sam mnogo želela da vidim Đavolju varoš, rekli su mi, kada sam bila u Nišu, da je komplikovano da se ode i da mi je potreban “terenac”. Pokušala sam da kontaktiram info centar, ali niko nije odgovarao i odustala sam - priča ova Italijanka.

Paola voli da tokom jednog putovanja obiđe samo jednu zemlju jer voli da se posveti obilascima.

- Kada sam imala dovoljno vremena da posetim Srbiju, to sam i učinila. Iznajmila sam kola, kupila mapu i krenula u istraživanje. Bilo je to jedno od najlepših putovanja koje sam imala - priča Paola.

IMG-0995

Jak utisak koji je Ćele-kula i ceo Niš ostavio na nju stvorio je želju da se Paola vrati u ovaj grad i tokom leta.

- Doći ću ponovo u Niš na Nišvil festival i da bih konačno obišla Đavolju varoš. Želim tada da posetim i zapadni deo Srbije - odaje planove ova Italijanka.

Tokom tog puta Paola je posetila i Beograd, Frušku goru, Zrenjanin, Novi Sad, Sremske Karlovce, Ečku, Belo Blato, Bečej, Pančevo, Smederevo, Delibatsku peščaru, Viminacijum, zatim je putovala uz Dunav, videla Golubac, Đerdap, Lepenski vir, Kladovo, Rajac i Zaječar.

Izgleda da, prema njenim postovima, Niš vodi na listi najjačih utisaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • todor

    20:30 // 20. 6. 2014.

    ovo je obeležje turske osvete nad nedužnim žrtvama vodje . te glave treba spojiti sa telima u grobnici u resavi i da se konačno smire . ne treba njima stakleno zvono i turisti. bog da prosti

  • Mandarina

    17:18 // 20. 6. 2014.

    Mene u Ćele kuli svaki put bez daha, svojom neljubaznošću, ostavi plava gospođa koja se igra kustosa. Ako joj je mrsko to da radi, evo mogu ja, turistički sam vodič i bez stalnog zaposlenja. :)

  • akonkagva

    15:26 // 20. 6. 2014.

    Cekaj malo, kakav terenac tteba do tamo? Mrzeli ih da je vise vozikaju pa joj rekli da do tamo treba... Mislim stvarno?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: