Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 6. 12. 2019.

| Društvo

Centar Niša oblepljen porukama "Stop, Đilase ne ubijaj Srbiju", autor nepoznat

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Nalepnice Djilase ne ubijaj Srbiju 11; foto: JV-J. A
Poruke i na zabranjenim mestima; foto: JV-J. A.

Poruke sa nedavnih mitinga podrške predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, zbog naslovnih strana nedeljnika i dnevnog lista na kojima je bio uz snajper - osvanule su i na nalepnicama koje su oblepljene po centru Niša i koje poručuju "Stop! Đilase ne ubijaj Srbiju".

Nalepnice Djilase ne ubijaj Srbiju 12; foto: JV-J. A Prekrili i mesta namenjena reklamama; foto: JV-J. A. Svega nekoliko sati nakon priznanja Vučića da iza skupova koji su održani u Nišu, Leskovcu i Vranju stoji SNS i njegove molbe naprednjacima da se više ne okupljaju i sede kod kuće, osvanule su nalepnice sa porukom koja je bila i lajtmotiv pomenutih skupova.

Crveno-bele nalepnice na kojima preko nacrtane mete stoji poruka "Đilase ne ubijaj Srbiju" - prekrile su ulaze u podzemni prolaz na Trgu kralja Milana, gde je zabranjeno da se one lepe. Oblepljene su i na panoima za reklamiranje kraj autobuskog stajališta i prekrile su gotovo sve postere koji najavljuju koncerte u Nišu.

Novinari su jutros zatekli komunalnog milicajca kako fotografiše sporne nalepnice. Međutim, nepoznato je šta je tim povodom učinjeno - da li se zna ko ih je lepio i da li će neko za to biti kažnjen. Načelnik Komunalne milicije Milan Đorđević nije odgovorio na pozive, a još nisu stigli odgovori na pitanja poslata preko zvaničnog mejla. Nalepnice Djilase ne ubijaj Srbiju 7; foto: JV-J. A Komunalni policajac fotografisao sporne nalepnice; foto: JV-J. A.

Da li je Srpska napredna stranka lepila poruke "Stop! Đilase ne ubijaj Srbiju" - kaže da ne zna ni poverenik naprednjaka Zvezdan Milovanović.

Nemam informaciju i meni su poslali slike. Videću, ja nisam tu, u Beogradu sam pa kada se vratim - kratko je rekao Milovanović.

Kako nezvanično saznajemo, ove poruke širom Niša osvanule se prošle noći, a navodno su ih lepili članovi SNS koje su kontrolisali funkcioneri partije - šef službe internet tima naprednjaka Ivan Jovanović, koji je i predsednik Odbora za imenovanje i Bojan Marinković jedan od rukovodilaca Direkcije za javni prevoz i poverenik stranke u Panteleju. Nalepnice Djilase ne ubijaj Srbiju 10; foto: JV-J. A Podzemni prolazi "okićeni" ovim porukama; foto: JV-J. A.

Jovanović takođe nije odgovorio na novinarske pozive.

Podsetimo, slične poruke prethodnih dana videle su se i na skupovima podrške koji su održani u Nišu, Leskovcu i Vranju, a koje je Mladen Jovanović iz NKD nazvao prvim protestima ikada protiv slobode medija.

Iako su i policija i lokalni naprednjaci krili organizatora i govorili da je reč o spontanom okupljanju, Vučić ih je demantovao i rekao da iza svega stoji SNS, pa je zamolio svoje članove da to više ne čine i da sede kod kuće.

Nalepnice Djilase ne ubijaj Srbiju 8; foto: JV-J. A Lepili i pored nalepnica koje pozivaju na bojkot izbora; foto: JV-J. A.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sumnjivo lice

    08:24 // 8. 12. 2019.

    Stvarno je ovo bedno i tragikomično .Smejurija od države.A sa druge strane pune se džepovi prodajom oružja,droge,diploma...Osvesti se Srbijo!

  • LudiMIlojko

    13:16 // 7. 12. 2019.

    Zna se ko to lepio centar i okolina ima kamere.Samo je cudno - kad trazis snimak da vidis,magicno nestane sa racunara.

  • M

    08:38 // 7. 12. 2019.

    Zarez ide kod vokativa, vođe naše napredne. Da ste bar osnovnu školu završili kako treba, to biste makar znali. A ovamo sve "doktor" do "doktora"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: