Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 4. 12. 2012.

Cenzura medija iz Gradske kuće

akreditacije.jpg

Iz Kabineta gradonačelnika Niša zatraženo od novinara da se "hitno" akredituju, postavljajući ograničenja kakva ne postoje ni za izveštavanje iz Ujedinjenih nacija.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Ivan Jokovic

    18:34 // 4. 12. 2012.

    Ajde prvo popravite slovne greske u tekstu, pa onda pricajte o novinarstvu.(gradskih vlatni Niša)
    Koliko novnara imaju dopisnistva novinara koje ste citirali u Nisu?
    Koliko ja znam, Blic ima dva ili tri, dok B92 ima jednog.
    Vama je vest i polupan prozor na Skupstini, ovo je u najmanju ruku The watergate scandal.

    • Predrag Blagojevic

      20:41 // 4. 12. 2012.

      Greška u kucanju je ispravljena, ali Vi očito niste svesni mogućih posledica ovakih nepromišljenih poteza.

    • marija

      23:21 // 4. 12. 2012.

      Svaka čast za komentar! A "istraživačko novinarstvo" kojeg su mnogima danas puna usta bi moglo da se pozabavi time koliko ima u Nišu samozvanih novinara, sa srednjom školom.

    • Gradsko (c)vece

      00:13 // 5. 12. 2012.

      @marija
      Zasto ovako negativne emocije? Mnogi vrsni novinari nisu diplomirali, ili su diplomirali sasvim nebitne fakultete za novinarsku struku.
      Pa cak je i direktor RTSa, Tijanic, srednjoskolac, ali bez obzira sta ko od nas o njemu mislio, vrstan je novinar ostrog pera i jake reci, sto niko ne moze da mu ospori.

      Inace, losih novinara ima, ali su oni manje opasni od "samozvanih" politicara, koje, nazalost, cak i jake stranke, iz razloga koje vec naslucujemo, postavljaju na rukovodeca mesta, a da pri tome nisu rukovodili ni kao predsednici odeljenske zajednice u osnovnoj skoli.
      Treba vise da nas to brine.

    • Glumac

      01:03 // 5. 12. 2012.

      Pretpostavljam da je Ivan Joković mislio na ljude koji su ulagali u svoje obrazovanje, da bi mogli građane da predstavljaju u Skupštini Srbije. Kao na primer poslanica NS (SNS) Nevena Džemović.

      http://www.youtube.com/watch?v=AyfDVQKf9pg

    • nina

      02:21 // 5. 12. 2012.

      Dajte, ljudi, za to postoji fakultet i tacka. Ja ne znam da li bi vi otisli kod zubara koji nije zavrsio stomatologiju, ali je "naucio zanat". A to sto je jedan Tijanic na celu RTS-a bas i nije za pohvalu.

    • Marko

      12:58 // 5. 12. 2012.

      Slažem se da je novinarstvo u Nišu (a i u Srbiji) palo na niske grane. Za svakog novinara je značajno da osim pismenosti i stila, poznaje i razume teme o kojima piše. To na žalost, uglavnom nije tako.

      Međutim, to nema nikakve veze sa odlukom da se novinarima, ili onima koji bar formalno to jesu, uskraćuje pravo da izveštavaju. Ako je tačno da je broj novinara mali kao što tvrdite, nema razloga za ovim ograničenjima. Ili su ti razlozi sasvim druge prirode.

      Na kraju, neka sami čitaoci odluče o važnosti svake vesti. Šta je važno a šta nije se vidi prema reakcijama i komentarima.

    • Sneki

      14:14 // 5. 12. 2012.

      Marija, ako nema ničeg loše u tome što je predsednik države srednjoškolac, ne vidim ni šta bi moglo biti loše u tome što su novinari srednjoškolci. Uostalom, mnogo su pismeniji maturanti neke jače gimnazije nego diplomaci mega, giga i ostalih "trendova".

    • marija

      08:47 // 6. 12. 2012.

      Ako su vam merilo i alibi samozvani političari, onda se ne razlikujete mnogo od njih. Pa i za zanat postoji 3 godine SSS. A ovde neko napise kolumnu ili procita vesti i već je "novinar". Bavi se filozofijom ako ti je bitan samo način razmišljanja. Jer je "način razmišljanja" bitan za svaku profesiju.

  • zole

    00:28 // 14. 12. 2012.

    HA,ha, ha! Sta je bilo!? Pa to nije problem, akreditujte se novinari!Akredituju se prosvetne ustanove, zdravstvene... Pa da li biste poslali dete u skolu kod uciteljice koja nema adekvatno obrazovanje iako ona predaje samo tablicu mnozenja i azbuku a to ipak svako zna i baba sa pijace? Ili, kako rece neko, da li biste vadili zub kod nekog ko nije stomatolog? Po cemu ste vi novinari privilegovani da mozete da tracarite na najprimitivniji nacin o ljudima i dogadjajima a nemate adekvatno obrazovanje a da jedna cistacica u skoli mora da ima 4.stepen strucne spreme na konkursu za prijem u radni odnos da bi ribala hodnike i klozete? Sto njoj ne ponudite, kako neko rece- da se uz rad edukuje za novinara, a verujte, sigurno zna svaki trac u skoli! i da li mogu ovde javno, kao gradjanin zeljan informacija i obavestenja dobiti informaciju koje obrazovanje ima urednik JV. Nadam se da mi komentar nije uvredljiv, pogrdan, nisam koristio ruzne reci, te se nadam pravovremenom i tacnom odgovoru.

    • Predrag Blagojevic

      00:51 // 14. 12. 2012.

      Sama činjenica da građani mogu da biraju gde će se informisati, odnosno da, kao i u slučaju odabranog lekara, poklone nekome poverenje, a da Južne vesti svakog dana čita 25.000 ljudi, za mene je dovoljna.

      Inače, u ovoj temi nije sporan predlog da se novinari akredituju. To je manje-više uobičajena praksa i na zapadu.

      Sporno je to što nisu propisani uslovi (ko odlučuje, u kom roku, po kojim kriterijumima,..), što znači da se partijama iz vlasti ostavlja na volju da same odlučuju kome će dati akreditaciju za - pazi sad - izveštavanje iz javne institucije.

      Inače, imam srednje obrazovanje i stojim Vam na raspolaganju za dalju diskusiju. Moj mail je [email protected]

  • Zole

    00:36 // 14. 12. 2012.

    P.S. Voleo bih da, kako rece urednik,radom postanem novinar, da ga ucim kao zanat. Neka mi da smernice. I jos nesto- da li treba ukinuti zurnalistiku kao fakultet? Osim toga, ima li neke sanse da se ukine medicinski fakultet, dete mi propade uceci, ako moze nekako uz rad da postane doktor, bez fakulteta, ko ce da izdrzi finansijski 6 godina studiranja u Beogradu. Ako ne moze, objasnite mi urednice zasto. Ako ce jednoga dan biti u rangu s jednim novinarom, sto da uci toliko, da ga boli glava.

    • Predrag Blagojevic

      00:55 // 14. 12. 2012.

      Pretpostavljam da možete da mi navedete imena 3 novinara sa završenom žurnalistikom?

  • nišlijka

    21:43 // 4. 12. 2012.

    E ova vest me je baš obradovala. Glasačima aktuelnog režima ovakve zabrane ne smetaju jer oni osim tabloida pod kontrolom vlasti niti šta čitaju, niti ih istina zanima.A oni "beli listići"koji su hteli da budu "fensi" pa da kopiraju beogradske blazirane intelektualce neka sada gledaju TV Svet plus i neka čitaju ona dva tabloida .Što se mene tiče uživaću.

    • JelenaK

      22:49 // 5. 12. 2012.

      Pa sad baš da su beli listići krivi... Neće biti... Sve drugo je istina.

  • Zole

    11:36 // 16. 12. 2012.

    Hvala na obavestenju. Dakle,sada znam ko su novinari,kako sami rekoste, ne mogu se ni 3 imena navesti koja imaju zavrsen odgovarajuci fakultet. Toliko o vasoj profesiji...

    • lex speciallis

      13:47 // 30. 3. 2016.

      Vidi se da ne poznajes uopste novinarski zanat. To sto neko ima zavrsenu zurnalistiku uopste nije garant da ce biti dobar novinar, cak mnogi studenti 3.-ce godine, nazalost ne umeju ni vest da napisu. S druge strane postoje "srednjoskolci" koji itekako imaju ovaj zanat u saci, za taj posao treba da se rodis ,sto bi rekli da imas slifa,a kasnije ide nadogradnja i ucenje zanata,ma ne razumes ti to..

  • Dragoljub Stamenković

    16:10 // 4. 12. 2012.

    Naš narod kaže : " Novi kasapi kolju pod rep " !"Vidla žaba gde se konji kuju, pa i ona digla noge " !

  • bla bla

    17:22 // 4. 12. 2012.

    Ovi "naprednjaci" ispadose gori nego "zuti". Auuu, pa ovi pokusavaju da uvedu neku diktaturu u Nisu. Podsetio bih samo da je pre neki mesec Banana zatrazio da se ugase "Juzne vesti". Diktatura! Izgleda da su im to rekli njihovi gospodari iz EU da rade tako!

  • Sladjana Pavlicic

    21:54 // 4. 12. 2012.

    siroti mali debeli hrčki,baš im smeta da ih neko nadzire a taman se dočepali

  • sima

    18:56 // 4. 12. 2012.

    E pa to su nasi evropejci, promenili odela i misle gotovo. Doduse rade sta i kako hoce, silni su, bave se jos uvek sobom a i zasto bi nama, kada mi neznamo sta hocemo. A Vi novinari, ne mozete vise kada Vi hocete u gradsku kucu, jer ko zna sta mozete da vidite a bice i da ne razumete modernu Evropu o kojoj oni pricaju. Pisace Vam saopstenja jer je tako bolje:-, nema potrebe ni da pitate bilo sta jer sve je tako javno i u skladu sa onim sto smo zasluzili. Laku noc

  • Dragan

    19:50 // 4. 12. 2012.

    Zaboravili ste da su Toma i Vucic pokrsteni radikali.A ja predlazem da se konferencije koje organizuje kabinet bojkotuju dok se ovaj zahtev ne povuce/

  • gradjanin

    22:15 // 4. 12. 2012.

    Počelo je. . . ,, samo je jedan mediji ugašen u gradu ,, a mrak nikad veći . . Sijalica , po sijalica. . . . Ovo će bitiogroman problem . . A izbori će tako brzo. . Pa makar i za tri godine, , ,

  • jelena

    08:36 // 5. 12. 2012.

    Bruka!! Sve liči na povratak u budućnost....

  • Doktor Zli

    08:45 // 5. 12. 2012.

    Gadno je kad se frustracije nagomilaju, a "naprdnjačke" frustracije se gomilaju dvadeset i kusur godina. Sada to izbija na najgori način. Ipak, ne smemo da zaboravimo da se iza "naprdnjaka" u stvari krije Branislav Jovanović koji odavno merka Južne vesti i ostale medije koji mu nisu po volji. Likvidirana je TV5, a NTV je Bane odavno uzjahao. Sva sreća te internet ne može da zabrani.

  • Zapitajte se zašto

    14:55 // 5. 12. 2012.

    Pažljivo pročitajte sve komentare na ovom sajtu koji su se javljali na temu šefa kabineta. Zatim najkritikovanijeg člana nove gradske vlasti. Ima tu nešto vrlo, vrlo konkretno, što mnogima promakne jer NE ČITAJU PAŽLJIVO. Nešto što sve povezuje i objašnjava, Samo čitajte PAŽLJIVO!

  • vlada

    16:49 // 4. 12. 2012.

    Ja da sam novinar, ne bi se akreditovao. To i preporučujem kao lek protiv kvazidemokrata. Dođite onda svi kada je konferencija zua štampu, pa kada vas ne puste unutra, izvestite u svim medijima.

  • Potapanje brodova

    19:25 // 4. 12. 2012.

    Opet kvazipoliticari prave diletantske greske.
    Uci (svojom objavom) u rat sa novinarima koji nisu tek tako dobili epitet "sedma sila", primer je za studente politickih nauka i diplomatije kako ne treba raditi.
    Dzabe su vam generalni direktori sponzorisali mesta u vlasti, vi ne znate da vodite grad. Baceni novci.

    Ali odlicno sto je tako,ne mora da se ceka ceo mandat da se razotkrije istina, vec se na ulici cuje povik "car je go".

    Jos kad se generalni direktori i oni koje oni savetuju "otrezne" pa shvate na kako su tanku kartu zaigrali, tek ce da pukne bruka.

    Slobodan Milosevic je izgubio tlo pod nogama kada je mislio da je najjaci, sa uhodanim masinerijama vlasti i jakim kadrovima na svim nivoima. Neka se zamisle oni koji o takvoj masineriji za sada mogu da sanjaju,kako se lako gubi podrska naroda ako mu se u oci baci prasina.

    Narod nas je jadan, gladan, apatican,ne zna ni gde ce ni sta ce, ali je toliko puta prevaren da je naucio dobro da prepozna lopove.
    Nemojte da ga potcenjujete

  • Super Mario

    19:46 // 4. 12. 2012.

    Kao da je ogledalo krivo što je lice ružno!

  • Mj

    00:36 // 5. 12. 2012.

    Kako mali Perica zamislja vlast. Uskoro ce u Nisu da Pericu u vicevima zameni Dejan Andrejevic :)

    Dakle, kako mali Dejan Andrejevic zamislja vlast.

    Upoznajte ga licno, toplo preporucujem. Pocecete da cenite pristojnost i vaspitanje vise nego ikada.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: